Toegangskaartjes De Grote Piratenshow voor Voedselbank KBEO

Het Rabo Kids SpaarEvent is weer zo’n succes dat er een extra voorstelling van ‘De Grote Piratenshow’ is bijgeboekt voor alle spaarkanjers. Toch is sparen niet voor iedereen vanzelfsprekend’ aldus Lonneke Tax, commercieel directeur bij Rabobank Groene Hart Noord. ‘Omdat we als lokale en maatschappelijk betrokken bank ook aandacht hebben voor kinderen waarbij sparen niet vanzelfsprekend is, hebben we de kinderen uitgenodigd. Het wordt een gezellige voorstelling in een heus theater waarbij Agaat en Boris op zoek gaan naar de schat.

Rabobank overhandigt toegangskaarten aan Voedselbank KBEO (Small)

van links naar rechts:
Lonneke Tax, commercieel directeur Rabobank Groene Hart Noord, Piet Hijzelendoorn en Martijn Koek van Voedselbank KBEO

Martijn Koek, voorzitter van de Voedselbank Kaag en Braassem en omstreken was erg enthousiast over het aanbod. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid zijn om woensdag 1 november de voorstelling van De Grote Piratenshow te bezoeken. Vorig jaar zijn de kinderen van Voedselbank Alphen aan den Rijn uitgenodigd. Voor onze vrijwilligers was de uitnodiging op dat moment niet haalbaar vanwege de vernieuwde organisatie. Nu de organisatie staat zijn we blij met het aanbod voor de kinderen. Koek kijkt sowieso terug op een zeer fijne samenwerking met de Rabobank. Afgelopen december heeft de Voedselbank KBEO een aanzienlijke financiële donatie ontvangen voor de aanschaf van een modulaire losstaande verdiepingsvloer.

Rabo Kids SpaarEvent

Nog tot en met 29 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar op hun Rabobank rekening sparen voor een toegangskaartje voor de voorstelling van De Grote Piratenshow in Theater Castellum. Sita Vermeulen kruipt voor deze voorstelling in de huid van Agaat Piraat. Ze is samen met haar beste maatje Boris de Bootsjongen gestrand op een onbewoond eiland. Nou ja, onbewoond? Volgens een oude schatkaart moet op dit eiland een schat begraven liggen.

Op vrijdagmiddag 21 oktober gaan ruim 600 kinderen met één (groot) ouder of verzorger genieten van de voorstelling. Na afloop is er een uitgebreide Meet & Greet met Agaat en Boris.

Nieuw! Coole zakgeld-app PinPin

Jong geleerd is oud gedaan: het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd bewust leren omgaan met geld, daarom heeft Rabobank in de herfstvakantie de Rabo PinPin gelanceerd: de nieuwe zakgeld-app. In deze nieuwe app leren kinderen spelenderwijs van alles over de waarde van geld samen met de augmented reality pinguïn PinPin. Door PinPin goed te verzorgen en met de pinguïn te spelen verdienen kinderen virtueel geld: zogenoemde ‘pegels’. Er is ook een oudergedeelte om mee te kijken in de app; is er geld bijgekomen, waarvoor wordt gespaard en hoeveel pegels worden er uitgegeven voor PinPin. Rabo PinPin is een gratis app. Deze is te downloaden via de App Store of via de Google Play Store.

 

Artikel bron: Rabobank
Foto bron: Riekelt Bezemer