Tijdelijke pompinstallatie voor gemaal Sportpad

Roelofarendsveen – Op dinsdagochtend 5 september is er een storing geconstateerd in het afvalwatertransportgemaal (AWTG) in Roelofarendsveen. De kelder van het AWTG stond onder water. Deze kelder is leeggepompt waardoor er bekeken kon worden hoe de storing is ontstaan.

Er is gebleken dat de ontluchter aan de onderkant van een toevoerleiding is gescheurd. Hierdoor is afvalwater de kelder ingelopen. Doordat grote delen van het gemaal onder water hebben gestaan, zijn andere onderdelen ook defect. Deze onderdelen zijn naar de fabriek gestuurd voor reparatie of waar nodig vervanging. Omdat dit specialistische onderdelen betreft, zit hier een langere levertijd aan. Naar verwachting is het gemaal begin volgende week weer hersteld.

Tijdelijke pompinstallatie

Het afvalwater dat dit gemaal normaal gesproken transporteert, werd in eerste instantie door tankwagens naar de afvalwaterzuivering in Nieuwe Wetering vervoerd. Vanwege de verwachte neerslag eind deze week, is er voor gekozen om voor een efficiëntere en stabielere vorm van afvoer te kiezen. Daarom is er een tijdelijke pompinstallatie geplaatst die het afvalwater naar de afvalwaterzuivering in Nieuwe Wetering pompt.  Deze pompinstallatie draait sinds dinsdagavond 5 september.

Artikel bron: HHRijnland