Tijdelijke afsluiting Drechtbrug en Drecht

Leimuiden – De Drechtbrug bij Leimuiden (N207) is van maandag 3 oktober, 21.00 uur, tot dinsdag 4 oktober, 06:00 uur, en op dinsdag 4 oktober, 21:00 uur, tot woensdag 5 oktober, 06.00 uur, afgesloten voor al het verkeer. De provincie Zuid-Holland voert tijdens deze nachtafsluitingen voorbereidende werkzaamheden uit om vervolgens te kunnen starten met de sloop van de tweede helft van de Drechtbrug. Vanaf 3 oktober is ook de Drecht ter hoogte van de Drechtbrug wederom gestremd voor al het vaarverkeer.

Het vervangen van de Drechtbrug is een ingrijpende operatie. De provincie voert de sloop en de bouw van de nieuwe brug daarom gefaseerd uit. De eerste helft van de brug is inmiddels vervangen en wordt na de nachtafsluiting van 4 oktober weer opengesteld voor verkeer. Hierdoor blijft tijdens de werkzaamheden voor elke richting één rijstrook beschikbaar. Het verkeer kan de brug passeren met maximale snelheid van 50 km/uur.

Omleidingsroute tijdens nachtafsluiting

Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken worden de voorbereidende werkzaamheden op de sloop van de tweede helft van Drechtbrug tijdens twee nachtafsluitingen voorbereid. Dit betekent dat de N207 tussen de Vriezenweg en de Burgemeester Bakhuizenlaan voor twee nachten wordt afgesloten. Verkeer op de N207 richting Alphen aan de Rijn en A4 richting Schiphol wordt omgeleid via de A4. Volg hiervoor de gele omleidingsborden.

Stremming vaarweg

De vaarweg is vanaf 3 oktober 2016 wederom gestremd voor al het vaarverkeer. De aannemer zal het tijdelijke ponton over de Drecht terugschuiven, zodat de Vriezekoop Zuid bereikbaar blijft. De tijdelijke brug is toegankelijk voor fietsers, voetgangers en autoverkeer tot 35 ton. Zo kan verkeer van en naar de Vriezekoop Zuid tijdens de vervanging van de Drechtbrug gebruik maken van de pontonbrug. Voertuigen boven de 35 ton moeten een alternatieve route kiezen. De stremming van het vaarverkeer duurt tot de werkzaamheden aan de Drechtbrug klaar zijn, naar verwachting is de brug eind 2016 gereed.

Artikel bron: Prov. Z-H