Tijdelijk dorp (st) Oerwoud op Hertogspark

Rijpwetering – De huttenbouw, georganiseerd door de VAK op het Hertogspark, is opnieuw een groot succes voor de kinderen, hun ouders en de vele vrijwilligers. Maandag 13 augustus zijn de vrijwilligers gestart met de opbouw van de grote tent op het terrein en een dag later enthousiast aan de slag met de bouw van de hutten. Met behulp van ouders werden in korte tijd de meest fraaie hutten in elkaar getimmerd. De bijna honderd kinderen hadden een prachtdag en kijken er elk jaar weer naar uit. En de ouders, die houden rekening met de huttenweek om dan wel thuis zijn.

Onthulling door burgemeester Mees van de naam van het dorp

Een dorp heeft een burgemeester en dus werd Mees Zoetemelk gisteren gekozen uit 30 kandidaten om deze eervolle taak te vervullen. Mees: ‘ik was wel verrast dat ik het werd. Burgemeester zijn heeft wel het voordeel dat je als eerste verf krijgt. Ook mocht ik vanmiddag de naam van het dorp ‘(st) Oerwoud’ mocht onthullen en daarna de jarigen Len en Rosa mocht feliciteren en verrassen met een hamer mer naam en een zak snoep.’ En wat is een dorp zonder gemeentehuis, dus timmert en verft Mees met zijn vrienden aan zijn eigen gemeentehuis. Het wordt nog lastig wanneer morgen bekend gemaakt gaat worden welke hut de mooiste is.  Maar zover is het nog niet. Na het verven op woensdagmiddag volgt de poldercross waarna de jongens en meisjes door de plaatselijke brandweer worden schoongespoten wat hilarisch is maar ook heel erg nodig en nuttig voordat ze naar huis gaan.

Brent vond het niet erg overgoten te worden met waterverf

Donderdagavond mogen ze bij goed weer in hun eigen gemaakte hutten slapen en dan komt er vrijdagmorgen echt een einde aan het feest. Dan gaan de jongste kinderen naar de bingo in de grote tent en mogen de oudere kinderen de ouders en vrijwilligers helpen met het opruimen van de hutten. Dan een jaar wachten om volgend jaar weer mee te kunnen doen.

Auteur: Job