Tien goede ideeën beloond

Kaag en Braassem – De gemeenteraad, samen met de kinderjury, heeft geld toegekend aan tien goede ideeën die zijn ingediend op de initiatievenmarkt van 6 februari. Daar konden de initiatiefnemers hun idee presenteren om in aanmerking te komen voor de financiering.Van de beschikbare 75.000 euro heeft de raad 66.000 beschikbaar gesteld.

initiatievenmarkt

de beloonde initiatieven

De pannakooi op het trapveldje in Hoogmade voor 25.000 euro kan nu gerealiseerd worden en ook kan de voetbalkooi bij De Kiem in Roelofarendsveen voor 15.000 euro voorzien worden van een net en geluidsbeperkingen om de overlast naar de buren te verminderen. De natuurbelevingstuin De Bult uit Nieuwe Wetering krijgt 8.000 euro voor de aanleg van een pad door het water.

Joost van der Meer uit Hoogmade kan de bungee roeiwedstrijd op Koningsdag organiseren voor 1.200 euro  en de Leimuidende Family Factory, winnaar van de vrijwilligersprijs, krijgt 1.500 euro voor ondersteuning. Er komen natuurlessen op basisschool in Rijnsaterwoude voor 913 euro en er 3.011 euro beschikbaar voor een culturele dag over alcohol en drugs in samenwerking met het Bonaventura College. Voor het oprichten van een zonne-energie coöperatie is 8.000 euro vrijgemaakt. Ook kunnen de dierenverblijven op de dierenweide in Woubrugge worden vervangen wat 2.450 euro kost.

De initiatieven van Project Veense Hout / Park Roelofarendsveen,  inzamelplan medicijnen en medische hulpmiddelen  en het aanleggen van ruiterroutes werden door de raad positief ontvangen. In overleg met de gemeente moeten die plannen nog getoetst worden aan het gemeentelijk beleid, doelstellingen en kaders.

 

 

 

 

 

 

Auteur: Job Grovenstein
Artikel bron: Gem. KenB