Terug naar wisselvalligheid

Regio – De week begint met 13-18 graden veel frisser. Het is echter overwegend droog met in het westen de meeste zon. Later krijgen we wisselvallig en koel lenteweer.

Vanochtend, maandag, is een kleine kans dat in het noordoosten nog een beetje regen valt, maar daarna is het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur stijgt naar 13 graden aan de kust en 15 tot 17 graden in het binnenland. Normale temperaturen voor april, maar door het bijzonder warme weer van de afgelopen tijd is het voor het gevoel fris. Dat komt allemaal door de westenwind.

Dinsdag is het in het noorden overwegend bewolkt en kan het af en toe regenen. Ook over het midden van het land trekken veel wolkenvelden en is kans op lichte regen. In het zuiden zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt 13-14 graden in de kustgebieden en 15-16 graden verder landinwaarts. In het zuiden en oosten liggen de maxima op 17-18 graden. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig in het westen. In de avond en vooral in de nacht naar woensdag kan wat vaker regenen.

Woensdag is het in de ochtend grijs met zo nu en dan regen. In de middag breekt af en toe de zon door en komen vooral in het midden en oosten enkele buien voor. Met 13 graden aan de kust tot 17 graden in het zuidoosten is het ongeveer even warm als dinsdag. De wind blijft in de (zuid)westhoek en is meest matig van kracht.

De dagen daarna kunnen vooral in het binnenland dagelijks een paar lichte buien ontstaan. Stapelwolken worden afgewisseld met zonnige perioden. Donderdag is het met een matige tot vrij krachtige westenwind wat onstuimig. Het wordt dan 12 tot 14 graden. Normaal wordt het deze tijd van het jaar 14 tot 17 graden. Vrijdag kan de temperatuur een graadje stijgen, maar ook dan is het frisser dan normaal.

Bron: weeronline