Terug naar normale temperaturen

Regio – Het was even wat minder, maar vandaag en morgen is het weer beter. Zondag (Moederdag) wordt het bewolkt en regenachtig: tijd voor wisselvallig weer.

Vanochtend (vrijdag) verdwijnen eventueel aanwezige mistbanken snel en is er veel ruimte voor de zon. Er zijn wel wat wolken, maar het blijft droog en het wordt 16 graden op de Wadden tot 20 graden in het zuidoosten. Aan de kust is in de middag kans op zeewind.

Zaterdag wordt het met 21 graden op de Wadden tot 26 in Limburg beduidend warmer dan de vrijdag van gisteren en de zondag van morgen. In de loop van de middag koelt het op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden flink af door wind van zee. De dag begint op de meeste plaatsen zonnig. In het zuidwesten schijnt een waterig zonnetje door hoge sluierbewolking. Deze bewolking breidt zich uit over de rest van het land. In de loop van de middag kunnen ook stapelwolken ontstaan. Later op de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op een regen- of onweersbui toe.

Zondag, Moederdag, is het bewolkt en regenachtig. Met een maximumtemperatuur van 13-16 graden is het een stuk minder warm dan zaterdag. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige, wind uit het westen tot noordwesten. Mogelijk klaart het aan het einde van de dag in het (zuid)westen wat op.

Na het weekend is het licht wisselvallig met soms een bui, maar ook geregeld zon. Door een westenwind wordt het 15-19 graden. Dat zijn normale temperaturen voor half mei.

Bron: weeronline