TaalCafé van start in Leimuiden

Leimuiden – Het Taalhuis Rijn en Venen opende op 15 mei ook een TaalCafé in Leimuiden. Dit omdat de TaalCafés in onder andere Alphen aan den Rijn en Woubrugge erg populair zijn. De opening bestond uit een introductie van wat het TaalCafé inhoud aan alle statushouders en andere vrijwilligers. De bedoeling is om vanaf 5 juni elke 3 weken een TaalCafé in Leimuiden te organiseren.

TaalCafé’s
Het TaalCafé is een plek om mensen met een taalachterstand te helpen met het beter beheersen van de Nederlandse taal. Dit gebeurt op een gezellige informele manier door bijvoorbeeld taalspellen te doen of gewoon te oefenen met het spreken van Nederlands met anderen. De TaalCafés worden gewaardeerd door de bezoekers vanwege de laagdrempelige en de persoonlijke aard ervan. Er wordt een band opgebouwd met de vrijwilligers en coördinatoren die de TaalCafés mogelijk maken. Dit persoonlijke contactpunt en de gemoedelijke ontmoetingsplek zijn twee kenmerken die de Bibliotheek in zijn geheel belangrijk vind.

Taalhuis Rijn en Venen
Het Taalhuis Rijn en Venen is een onderdeel van de Bibliotheek Rijn en Venen dat zich bezig houdt met het ondersteunen op het gebied van lezen, schrijven en spreken voor mensen met een taalachterstand. De VoorleesExpress, ook onderdeel van het Taalhuis, is er voor gezinnen met kinderen die een taalachterstand hebben of dreigen te krijgen. Er worden veel activiteiten en programma’s ontwikkeld om mensen te kunnen voorzien in hun taalbehoefte. Zo zijn er TaalCafés, Taalwandelgroepen en Taalspreekuren. Al met al wordt er zo goed mogelijk gezorgd voor een goede en prettige omgeving om beter Nederlands te kunnen leren.

Artikel bron: Bibliotheek