Succesvolle kennisquiz Rotary voor hospice Amandi

Team Elcerlyck wint ook tweede editie

Roelofarendsveen – De kennisquiz die Rotaryclub Roelofarendsveen op zaterdag 7 april j. organiseerde, is succesvol verlopen. Maar liefst 54 teams namen deel en testten hun kennis over zorg en zorgrelateerde zaken. De inzet van de avond was, naast eeuwige roem voor de winnaars, om zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor hospice Amandi. Hoeveel de Kennisquiz heeft opgeleverd, wordt binnenkort bekendgemaakt.

De Rotary kennisquiz werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd ten behoeve van een lokaal goed doel dat een steuntje in de rug kan gebruiken. Vorig jaar was dat de Voedselbank, en droeg de Kennisquiz het thema “Food for thought”. Dit jaar is gekozen voor het thema “Zorg voor Elkaar”, en komt de opbrengst van de quizavond volledig ten goede van hospice in oprichting Amandi. Amandi heeft veel geld nodig voor de bouw en exploitatie van het hospice in Nieuwe Wetering. De opbrengsten van de kennisquiz leveren daar een mooie bijdrage aan.

In Hal 60 namen maar liefst 54 teams van vier personen deel aan de Kennisquiz. Met veel enthousiasme en soms ook licht fanatiek, beantwoordden de deelnemers in zes vraagronden alle denkbare vragen over actuele zorgfeiten, anatomische kenmerken, baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen en legendarische zorghelden.

Het was een gezellige avond, die in opperste stemming verliep. De avond werd mede mogelijk gemaakt door lokale, betrokken ondernemers, die onder andere prijzen ter beschikbaar stelden voor de drie best presterende teams en voor het team dat het meest origineel verkleed was. Ook de hapjes voor de deelnemers en een deel van de kavels die geveild werden, waren door lokale ondernemers aangeboden. Zo werd op alle mogelijke manieren invulling gegeven aan het centrale thema “Zorg voor elkaar”.

Het team van bassischool Elcerlyck kwam, evenals vorig jaar, als winnaar uit de kennisstrijd naar voren. Of dit team erin slaagt om volgend jaar een hattrick te scoren, zal de tijd leren. Feit is in ieder geval wel dat de Rotary kennisquiz ook in 2019 weer op het programma van HAL60 zal staan.

Artikel bron: Rotary Roelofarendsveen
Foto bron: kenbnieuws