Strijd om woningen bij school nog niet gestreden

Hoogmade – De strijd om tien woningen bij de brede school aan de Van Alcmaerlaan te bouwen is nog gestreden. Aanleiding is het artikel in het Leidsch Dagblad van afgelopen week waarin de woordvoerder van de groep Verontruste Hoogmadenaren, Peter van Hoesel, laat weten tot de Raad van State door te willen gaan om hun gelijk te krijgen al lijkt, zoals hij zelf zegt, die kans klein.

Plan school ter Does brede school (Small)

Het was te verwachten dat er reacties zouden komen van de voorstanders van nieuwbouw op die plek.// //

// // Linda Chaudron Hoogenboom plaatste op facebook:

Op het moment dat ik het inschrijfformulier van Luuk invul kom ik dit krantenartikel tegen. De groep “Verontruste Hoogmadenaren” is nog steeds niet tevreden. Tevredenheid komt in dit geval wel met een zware prijs.

Dhr. van Hoesel lijkt het zo goed voor de hebben met de mensen uit ons mooie dorp. Naast het “groen” wat niet verloren mag gaan, zijn er gelukkig “onderwijskundige redenen” om tot aan de hoogste rechters door te procederen.

Lieve meneer van Hoesel, het feit dat de school de grond verkoopt aan de gemeente is geen onderwijskundig argument. Dat is een financieel-economisch argument.

Laten we inderdaad hopen dat de bestuursrechter gevoelig is voor onderwijskundige argumenten… bijvoorbeeld het argument dat de huidige situatie met lekkende daken en zwaar achterstallig onderhoud de veiligheid van het onderwijs en de kinderen in gevaar brengt. Of het feit dat de onderwijsfaciliteiten en de inrichting van de lokalen drastisch aan vernieuwing toe zijn om goed onderwijs te kunnen blijven garanderen. Net als uw eigen kinderen jaren geleden goed onderwijs hebben gehad op Ter Does.

En als we het dan toch over economische overwegingen moeten hebben, dan hou ik liever de toekomst en de leefbaarheid van ons dorp in gedachten. Naast een school die voldoet aan de eisen van de tijd is het belangrijk om, passend bij het dorp, te blijven bouwen. Denk aan het verenigingsleven, de ondernemers en alle inwoners die wél graag in een levendig dorp willen blijven wonen.

Met uw geprocedeer zet u meer op het spel dan een groenstrook, en gezien het feit dat u zelf ook niet gelooft in een goede afloop stel ik voor dat de Verontrusten hun bezwaren intrekken. Beloof ik dat ik een grasveldje in mijn tuin leg om dat groen wat te compenseren. Deal?

Ed Breedeveld schreef deze tekst op facebook:

Ben er klaar mee. Krijg je nu weer een brief van de “verontruste” over de parkeerplaatsen. Er op reageren kan ook niet aangezien er geen naam of email bij staat. Lekker laf! Eenzijdige stemmingmakerij! Goed dat er een email adres van de gemeente bij staat. Kan ik duidelijk maken aan de gemeente dat ik zo ontzettend klaar ben met deze negatieve groep mensen! Dat ik ontzettend voor het bouwen van woningen ben. Dat ik graag in een levendig dorp wil wonen! Misschien moet maar eens duidelijk zijn bij de Gemeente Kaag en Braassem dat de meeste inwoners voor zijn maar dat helaas de negatievelingen het hoogste woord hebben.

Uit de reacties blijkt overduidelijk dat veel Hoogmadenaren zich niet kunnen vinden in de houding van Van Hoesel, zij willen nieuwbouw zoals ook de Dorpsraad al veel eerder aan de gemeente heeft laten weten.

Inmiddels heeft de gemeente, na eerdere bezwaren, actie ondernomen om de bouw van de brede school en de 12 nieuwbouwwoningen van elkaar los te koppelen. Dit om de bouw van de brede school niet verder te vertragen. Ook wil de gemeente tegemoet komen aan de bezwaarmakers van de woningen door het plan aan te passen van 12 naar 10 woningen. Binnenkort wordt het nieuwe bestemmingsplan besproken in de raad. De voor- en tegenstanders doen er goed aan daar hun argumenten kenbaar te maken.

 

Auteur: Job Grovenstein