Stranddag voor ouderen met Zuid-Hollands Landschap

Regio – Vanaf 2014 is de Dag van de Zandmotor een groot succes. Een dag georganiseerd door het Zuid-Hollands Landschap speciaal voor ouderen die minder goed ter been zijn. Op maandag 18 en dinsdag 19 september wordt dit bijzondere evenement opnieuw georganiseerd, iedere organisatie of individu kan zich opgeven.

dag van de

Ouderen kunnen een dag genieten van het strand en de bijzondere natuurgebieden in de buurt. Samen met familie of vrienden, of alleen want er is gezelschap genoeg. Lekker even uitwaaien, pootjebaden en genieten van activiteiten. Ook dus voor wie minder goed ter been is. “Wij willen graag dat ook wie slecht ter been is of intensieve zorg nodig heeft, kan genieten van een heerlijke dag in de natuur en op het strand,” stelt Fred Spreen van het Zuid-Hollands Landschap.

Samenwerking

De Dag van de Zandmotor wordt georganiseerd in samenwerking met de Haagse zorginstellingen Florence en Reakt. Bewoners van deze zorginstellingen genoten in 2014, 2015 en 2016 al van dit bijzondere evenement. Dat was zo’n succes dat dit jaar opnieuw zo’n vierhonderd mensen kunnen deelnemen. Ook andere zorginstellingen en verenigingen kunnen zich aansluiten. En natuurlijk is het dit jaar eveneens mogelijk om individueel via de website in te schrijven: www.zhl.nl/dagvandezandmotor.

Een hele belevenis

De natuurorganisatie pakt flink uit. Het wordt voor de ouderen en zorgbehoevenden een leuke dag vol met activiteiten. “Met de huifkar over het strand en langs verschillende bijzondere natuurgebieden. Dat is op zich al een belevenis”, vertelt Fred Spreen. Ook is er een rolstoelvriendelijk wandelpad, komt er een garnalenvisser en is er een demonstratie van een schaapsherder.

Natuur voor iedereen

Het Zuid-Hollands Landschap vindt het belangrijk dat iedereen van de natuur in de provincie kan genieten. Spreen: “Onze natuur is van ons allemaal, er ontbreken nog te veel groepen uit de samenleving in onze gebieden. Ouderen, jongeren, gehandicapten, mensen uit andere culturen, ze kennen ons onvoldoende. We willen dat iedereen kan genieten van de natuurgebieden waar wij voor zorgen.”

Deelnemen

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op de website van het Zuid-Hollands Landschap, www.zhl.nl/dagvandezandmotor. Via deze site is het ook mogelijk in te schrijven voor deze dag.

Artikel bron: Z-H landschap