Stop vernielingen

Regio – Tijdens de jaarwisseling willen sommige mensen wel eens uit “de band springen” In hun enthousiasme worden er wel eens zaken van de gemeenschap vernield. Houdt u een oogje in het zeil?

Een straatkolk kost ongeveer € 750 (geliefd vanwege de doffe klap maar de straatkolk wordt van binnen opgeblazen met als resultaat een verzakte stoep en een kapotte kolk, schade komt vaak pas maanden later aan het licht).

  • Een prullenbak kost € 480
  • Een bushokje kost € 2.500
  • Een verkeersbord kost € 150-300 (afhankelijk van het bord)

Ieder jaar wordt er veel vernield rond de jaarwisseling. Als de daders niet te achterhalen zijn worden die kosten betaald met belastinggeld. Om schade van vernielingen op de veroorzakers te verhalen hebben wij uw hulp hard nodig. Ziet u een vernieling op straat gebeuren, bel dan direct 112, zodat de politie meteen kan reageren. Het melden van (vuurwerk)overlast heeft altijd zin! Meld het op telefoonnummer: 0900-8844 Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of via Facebook: Politie Kaag en Braassem

NIX
Alcohol verstrekken aan jongeren onder de 18 jaar is niet toegestaan. Daarom houden we regelmatig steekproeven. Ook met oud en nieuw geldt: NIX als je onder de 18 bent.