Stiller asfalt op de A4, een terugblik werkzaamheden

Regio – De A4 is de drukste weg van Nederland. Daarnaast groeit het verkeer sneller dan verwacht, waardoor er steeds meer geluidoverlast is. Om overschrijding van normen uit de Wet geluidhinder te voorkomen, wordt daarom het traject tussen Hoogmade en Roelofarendsveen in beide richtingen voorzien van tweelaags zoab en stillere voegen. In mei en juni is de rijbaan richting Amsterdam succesvol onder handen genomen en in september en oktober wordt de rijbaan richting Den Haag aangepakt.

Gedurende 3 weekendafsluitingen is met man en macht gewerkt aan de rijbaan richting Amsterdam. In het eerste weekend is al het oorspronkelijke asfalt verwijderd en is een nieuwe onderlaag aangebracht waarmee de bestaande hobbels in de weg werden verwijderd. Vervolgens is in het tweede weekend de tweelaags zoab deklaag aangebracht. Het derde weekend stond in het teken van het aanbrengen van de stillere voegen.

Vervolg

In september en oktober wordt de rijbaan richting Den Haag aangepakt. Tevens schuiven we dan het ritspunt ter hoogte van Leiden op de hoofdrijbaan richting Den Haag met 300 m op. Het huidige ritspunt, waar de weg van 3 naar 2 rijstroken gaat, blijkt door het sterk toegenomen verkeersaanbod een knelpunt te zijn voor de doorstroming. Door het ritspunt te verschuiven krijgt de weggebruiker meer tijd om rustig in te voegen. Hierdoor wordt de doorstroming bij Leiden verbetert.

Meer info op: https://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons/nieuws/nieuwsarchief/p2017/08/stiller-asfalt-op-de-a4-terugblik-werkzaamheden.aspx

Artikel bron: Rijkswaterstaat
Foto bron: Rijkwaterstaat