‘Stichting Crowdfunding voor Roy’ geraakt door massale steunbetuigingen

Roelofarendsveen – ‘Hartverwarmend, overweldigend en massaal’ zijn de eerste woorden die de initiatiefnemers van de stichting Crowdfunding voor Roy te binnen schieten. “Sinds we vrijdag met de crowdfunding zijn begonnen, staat de telefoon bij ons alle drie roodgloeiend. Om over de binnenkomende emails en donaties nog maar te zwijgen”, aldus Arjen Bakker die samen met Roel van der Zwet en Guus Bakker het initiatief nam om Roy te helpen in zijn strijd tegen PPMS, de ziekte waarmee de 36-jarige Roy Schouten onlangs werd gediagnosticeerd.

crowdfunding Roy

“Het is ongelofelijk hoe betrokken de mensen in Kaag en Braassem zijn. Het lijkt erop of echt iedereen iets wil doen, dat is fantastisch om mee te maken. Het is trouwens maar goed ook dat dit het geval is, want anders gaan we het simpelweg niet redden. We willen daarom ook benadrukken dat het belangrijk is dat de website gedeeld blijft worden op Facebook. Het liefst zo vaak mogelijk, elk paar ogen die het te zien krijgt is meegenomen.”

De stichting krijgt ook veel vragen binnen over de twee benefietevenementen die georganiseerd worden.

Komend weekend kan er gesport worden bij Roy’s werkgever In-Balance (https://www.facebook.com/TrainingInBalanceRoelofarendsveen/…). De volledige opbrengst zal ten goede komen aan de stichting. Tijdens dit event zal een team van vrijwilligers, waaronder Roy’s jongste broertje Mikel, ook bloemen verkopen die beschikbaar zijn gesteld door Veense kwekers en bloemenzaken. Opnieuw een mooi voorbeeld van hoe de gemeenschap samen zijn schouders eronder zet.

Op vrijdag 24 februari vindt er een grootse benefietavond plaats bij Café Hogenboom. Vanaf 18 uur vangt het diner aan (kaarten voor het diner: 55 euro) waarbij zowel Martin Hogenboom als Roy’s vader Martin Schouten de rol van chef kok zullen vervullen. De mannen gaan er een geweldig spektakel van maken. Tijdens het diner zullen ook enkele kavels geveild worden.

Het optreden van Komen Lopen zal volgens planning rond 21.30 uur aanvangen. Kosten voor toegang tot dit optreden bedraagt 20 euro per persoon. Dit staat los van het diner. Alle boekingen dienen via info@cafehogenboom te gebeuren. Tussen de twee sets in zullen er opnieuw een aantal kavels geveild gaan worden. De organisatie is zeer verheugd te melden dat de gerenommeerde veilingmeester Dammes Heemskerk zijn medewerking heeft toegezegd. “Omdat we het vooral ook een heel gezellige en memorabele avond willen maken, zullen we slechts een beperkt aantal kavels op de avond zelf gaan veilen”, legt Arjen uit. Door het grote aanbod aan kavels wordt naar een online oplossing gezocht om alles goed aan de man te brengen.

“Inmiddels stromen de eerste donaties binnen en gaan we met zijn allen de goede kant op. Maar omdat het bedrag zo ontzettend groot is, is er nog veel geld nodig. Blijf dus vooral doorgaan met het aanbieden van kavels en vergeet niet te doneren. We zijn goed op weg, maar er is nog heel veel nodig om het voor elkaar te boksen met zijn allen. Daarbij is alle aandacht meer dan welkom. Blijf dus alles delen op sociale media!”

Artikel bron: KenB nieuws (fb)