STG Ter Aar neemt Trofee mee naar huis

Ter Aar / Haarlem – Op de IJsbaan in Haarlem is zaterdag 11 november de STG Ter Aar trofee verreden. Een inter-clubwedstrijd aan het begin van het schaatsseizoen, die weer terug is op de schaatskalender en meteen werd de trofee door de initiatiefnemers mee naar huis genomen.

stg trofee

Onder de deelnemende clubs IJsclub Alkemade, VZOD Kudelstaart, Nut en Vermaak Leimuiden, IJsclub Haarlem ook de kampioen van de laatste trofee: STG Zaanstreek die met een sterk en enthousiast team voor prolongatie van de titel gingen.

Vanaf het eerste startschot was het niveau van de wedstrijd hoog. Geholpen door een goede ijsvloer en weinig wind was het C-junior Jelle Koeleman die de punten pakte met o.a. een persoonlijk record op de 500 meter. Een zomer van intensief droogtrainen betaalde zich direct uit bij de eerste echte wedstrijd van het seizoen voor C-junior Demi Könst, zij pakte overtuigend het goud.

Ook Senna Vonk deed het goed en kreeg na twee afstanden het brons omgehangen. Daan Kool en Jurgen van der Hoorn wisten beide afstanden in hun categorieën met overmacht te winnen en zo de punten voor Ter Aar binnen te slepen. Bij de Dames junioren B was er een uitstekende prestatie voor Madelief de Jong die de twee afstanden allebei iets sneller reed dan de nummer twee, de aan Nut en Vermaak uitgeleende eveneens goed rijdende Kim Zuiver. Beide STG dames maakte er een mooie strijd van. Ook tot de verbeelding sprak de winst van Jesper de Jong, de B-junior die op het allerlaatste moment werd opgetrommeld om in te vallen voor de door ziekte overmande Tom Wijfje, liet op de 1500 meter alle concurrentie achter zich in de tot 6 jaar oudere Neo-Senioren categorie.

Bij de Dames zegevierde Eline van der Zwaard, die bezig is aan een sterk seizoen, op de 500 meter. Bij de masters hoefde John van der Vlugt maar nipt zijn meerdere te erkennen in meervoudig internationaal kampioen Victor van den Hoff van Haarlem. Jelle Schut pakte zijn punten mee in de sterke senioren categorie die een prooi werden voor Ronald Ligtenberg van Leimuiden.

De finale van de avond werd gevormd door de ploegenachtervolging. Gestart mocht worden in een maximale bezetting van vier rijders voor een afstand van 6 ronden waarbij de tijd van de derde rijder telt. Het team van STG Ter Aar maakte er een mooie finale van. Het trio Daan Kool, Jurgen van der Hoorn en Jesper de Jong liet er geen twijfel over bestaan wie er vanavond met de trofee naar huis zou gaan. Keurig wisselend na zes strakke rondetijden die nagenoeg geen verval lieten zien kwamen zij met een voorsprong van bijna 18 seconden op de nummer twee over de streep. De winnende coach Leon van Harten mocht even later de trofee uit handen van STG voorzitter Jos de Koning ontvangen. Het komende jaar staat de trofee thuis.
Meer info ook via  www.stgteraar.nl/