St. Theodulfus speelt De Bank… alweer!

Oude Wetering – Toneelvereniging St. Theodulfus speelt op 3, 4, 10 en 11 november de voorstelling De Bank. Het is geschreven in 1994 geschreven door leden van de vereniging zelf als een sketchvoorstelling van verschillende leuke, ontroerende of rare verhalen en liedjes rondom een bank. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur in het Bonaventuracollege in Oude Wetering.

Oude tijden herleven deze avond op het podium. De vereniging speelt een stuk dat in 1994 zelf geschreven is door spelers van onze vereniging. Een project wat toen gestart is met een grote groep leden. Het idee was om eens te kijken om samen een stuk te schrijven. Nu is het best moeilijk om dit met een grote groep enthousiastelingen te doen en uiteindelijk is er gekozen voor een vorm met sketches. Daardoor konden individuele leden of duo’s stukken tekst uitwerken en liedjes schrijven. Maar hoe zorg je ervoor dat al die sketches op elkaar aansluiten? “Er is toen lang nagedacht over een verbindend thema en uiteindelijk hebben we toen De Bank bedacht. Een bank kan binnen of buiten staan, in een park of bar of doorzonwoning”, volgens Patrick Deters, een van de schrijvers toentertijd. Dit stuk hebben Rob Pieterse en Karin Blom nu nieuw leven ingeblazen door het te (her)schrijven en achterhaalde verhalen te schrappen. En de spelers zelf hebben ook nog weer hun eigen draai aan tekst te geven en eigen liedjes in te passen. Maar nog steeds staat “de Bank” centraal. Rondom deze bank brengen ze een aantal verschillende scenes en liedjes ten tonele van de meest uiteenlopende aard, met een lach en een traan. Al met al een leuke avond toneel.

‘De Bank’ wordt gespeeld op 3, 4, 10 en 11 november 2017. Alle uitvoeringen vinden plaats in het Bonaventuracollege te Roelofarendsveen. Aanvang: 20.00 uur.

Kaarten à € 7,- per persoon verkrijgbaar aan de zaal tijdens de uitvoeringsdata. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, dan kunt u reserveren via onze website, www.theodulfus.nl.

Artikel bron: St. Theodulfus