Sportthema Weerbaarheid & sport met Nouchka Fontijn

Roelofarendsveen – Twee maal in het jaar organiseert Voetbalvereniging D.O.S.R. met betrokken sportclubs en de gemeente K&B een avond specifiek voor onze K&B sporters en overige belangstellenden waarbij een boeiend en actueel sportthema behandeld wordt. Voor een nog betere sportbeleving in Kaag & Braassem! De eerste editie met Wim Kieft bleek een groot succes en leverde een uitverkocht huis op.

Nouchka

Nouchka Fontijn

Nouchka Fontijn (Rotterdam, 9 november 1987) is een Nederlandse bokster. Zij komt uit in het middengewicht. Ze werd Europees kampioen in 2014 en won goud op de Europese Spelen in Bakoe. In 2016 plaatste zij zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Zij was hiermee de eerste vrouwelijke Nederlandse bokser ooit die daar op uitkwam. In Rio bereikte ze de eindstrijd tegen de Amerikaanse Claressa Shields. Heel Nederland zat tijdens die finale aan de buis gekluisterd en zag een gelijk opgaande strijd; de Nederlandse kreeg van de vakjury tot onze teleurstelling en verbazing uiteindelijk de zilveren plak. Achteraf beseften we pas de unieke prestatie van de Schiedamse. Fontijn is een soort supervrouw. De Nederlandse Lara Croft eigenlijk. Mooi, intelligent, sportief, ondernemend en ijzersterk. Kortom, een knock out!!

Thema

Met weerbaarheid in relatie met sport stellen we samen met deskundigen wederom een heikel punt aan de kaak. Sommige kinderen op school en spelers in een team worden gepest. Hoe moet je daar nou mee omgaan? En beter: hoe vermijd je dit? Met deskundigen vanuit de Politie en GGD krijgen we tips en gaan we zelf aan de slag. Met een heuse boksring (!!!) in het clubgebouw en kampioene Fontijn in ons midden leren we interactief via een workshop hoe je doeltreffend en sportief van je af kan bijten. Een aantal geselecteerden mogen zelfs even sparren met de Olympiër.

Geef je op via pr@dosr.nl. Doe het snel. Vorige keer (Wim Kieft) was het uitverkocht!

Meer info: https://www.dosr.nl/…/kb-sportthema-avond-2-nouchka-fontijn/

Artikel bron: D.O.S.R.
Foto bron: pr