Speciale uitzendingen senioren radio 16 en 23 juli

Roelofarendsveen – Klaas Jongens gaat met Paul van Emmerik, voorzitter; Karin Kuiters, secretaris en Mieke van der Meer, Coördinator een gesprek aan.

Copyright: Stichting Hospice Amandi

Copyright: Stichting Hospice Amandi

Uitzending zondag 16 juli. www.amandi-thuis.nl
Amandi Thuis, deze stichting is ontstaan uit de samenvoeging van de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Kaag en Braassem (werkgebied voormalig gemeente Alkemade) en Hospicegroep Jacobswoude (werkgebied voormalig gemeente Jacobswoude). Samen bieden ze in heel Kaag en Braassem zorg, begeleiding en praktische ondersteuning in de thuissituatie van terminaal zieken en hun naasten. De stichting heeft momenteel 29 geschoolde vrijwilligers die kunnen worden ingezet. Zij worden aangestuurd door drie coördinatoren, die de verantwoordelijkheid hebben voor het goede verloop van de zorgverlening thuis.

Uitzending zondag 23 juli. www.hospiceamandi.nl
Op zondag 23 juli praat Klaas met de voorzitter Wim Sleeuw en coördinator Jenny van Velzen over de vorderingen van de bouw van een hospice op Nieuwe Wetering. Voor de meeste mensen geldt dat, als zij het voor het zeggen hadden, ze het allerliefst thuis willen sterven. In hun eigen veilige vertrouwde omgeving. Helaas is dat niet altijd mogelijk en een hospice biedt dan uitkomst.

De uitzendtijden zijn om 8:00 en 12:00 uur.
Presentatie: Aad van Haestregt.
E-mail: Senioren@kbradio.nl