Sociale huurwoningen in Hoogmade stap dichter bij realisatie

Kaag en Braassem – Op 4  juni ondertekenden wethouder Floris Schoonderwoerd en corporatiebestuurder Danny Visser de koopovereenkomst voor de vrijkomende bouwlocatie naast de brede school in Hoogmade. Na de zomervakantie wordt de oude school gesloopt waarna de bouw van tien comfortwoningen van start gaat.

Wethouder Schoonderwoerd en bestuurder Aarwoude Visser tekenen de overeenkomst

Wethouder Schoonderwoerd: “Ik ben heel blij met deze mijlpaal. Er is grote behoefte aan sociale huurwoningen in de gemeente. Met deze woningen creëren we meer levensloopgeschikte woningen in Hoogmade.” In oktober 2017 heeft de gemeenteraad unaniem het bestemmingsplan vastgesteld. Op dit moment loopt er een beroepsprocedure tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Verwacht wordt dat deze procedure in de loop van het najaar wordt afgerond. Na de zomervakantie wordt de oude school gesloopt en het terrein geschikt  gemaakt voor de bouw van de woningen.

Aarwoude-bestuurder Danny Visser: “Dit is vooral goed nieuws voor al die mensen die wachten op een sociale huurwoning. Het bouwen van extra sociale huurwoningen is de enige doeltreffende manier om de wachttijd terug te dringen. Die urgentie voelen de gemeente en de corporatie. Dit contract brengt de bouw van de tien woningen een stap dichterbij.”

De nieuwe woningen worden met voorrang toegewezen aan zittende huurders uit de gemeente. Daarmee wordt de doorstroming van senioren naar deze levensloopgeschikte woningen aangejaagd. Als de doorstroming slaagt komen daardoor tien bestaande sociale huurwoningen in de gemeente vrij voor woningzoekenden.

Woondiensten Aarwoude wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van de tien woningen. Visser: “Het mooie van de comfortwoning is dat deze het beste van twee werelden combineert. De woning heeft alle voorzieningen gelijkvloers, zoals woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Tegelijkertijd hebben bewoners ook een tuin en schuurtje. Dit type woning combineert het comfort van een appartement, met de voordelen van een eengezinswoning.”

Artikel bron: Meer Wonen