SKATERS REMTRAINING EN TOERTOCHT

Alphen a/d Rijn- De V-rem, staprem of toch maar het remblokje? Wie op de skates wil leren remmen moet op zaterdag 22 april bij de remtraining zijn van de OMNI Skaters. Deze recreatieve skate vereniging verzorgt de gratis training, voor zwel leden als niet-leden.

Remtraining

Als skater ben je best kwetsbaar in het verkeer, om direct te kunnen reageren op situaties op de weg is goed kunnen remmen van belang. Op zaterdagmiddag 22 april geven de OMNI Skaters een remtraining waaraan iedereen mee kan doen. In één uur tijd leren de deelnemers verschillende remtechnieken. De training is gratis en wordt gegegeven op de wielerbaan van Avanti, Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn. Inschrijven en skates aantrekken vanaf 14.00 uur, de training start om 14.30. Einde 15.30 uur. Opgeven kan via info@omniskaters.nl
Het is ook mogelijk voor kinderen om aan deze remtraining deel te nemen. Zij zullen een aparte groep vormen. Deelname is op eigen risico

Toertocht

Het remmen kan gelijk in praktijk worden gebracht tijdens een toertocht op de skates op dinsdagavond op 25 april. Onder begeleiding gaan de skaters de weg op om in de omgeving van Alphen aan den Rijn een tocht te rijden. De lengte van deze tocht hangt af van de wensen van de deelnemers. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met alle niveaus, dus ook beginners zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

De tocht start vanaf het parkeerterrein bij Wet ´n Wild aan Sportlaan 5 in Alphen aan den Rijn. Inschrijven en skates aantrekken vanaf 18.30 uur. Vertrek is 19.00 uur. Voor het donker zijn we weer terug bij het startpunt. Opgeven kan via info@omniskaters.nl

Belangrijk om te weten:
• Tijdens alle activiteiten van de OMNI Skaters is het dragen van volledige bescherming verplicht (knie- elleboog- polsbescherming en helm)
• Degenen die geen bescherming heeft kan dit lenen. Stuur hiervoor een mail naar info@omniskaters.nl
• Mocht het regenen, of het wegdek nog erg nat zijn, dan kunnen de activiteiten helaas niet doorgaan i.v.m veiligheid. Wie zich opgeeft via info@omniskaters.nl krijgt bericht over het evt. niet doorgaan van een activiteit.

OMNI Skaters
OMNI Skaters is een vereniging uit Alphen aan den Rijn. Van april tot en met september zijn de leden drie keer per week op de wegen in en rondom Alphen aan den Rijn te vinden. Op dinsdag- en vrijdagavond start er een groep en ook donderdagochtend wordt er in groepsverband geskate. Daarnaast worden in de weekenden tochten geskate in andere delen van het land. De vereniging bestaat uit zo’n 95 leden, jong en oud.

Wie mee wilt doen kan zich aanmelden via info@omniskaters.nl. Of kijk op www.omniskaters.nl.

Auteur: OMNI Skaters