Sjaffies flikt ‘t weer, opnieuw kampioen

Roelofarendsveen – Bloedstollend spannend was het vrijdagavond in Dar cafĂ© de Buren. Het was de laatste speelronde van de DBBR eredivisie. De mannen van Ramses Sjaffies hadden 3 punten voorsprong op nummer 2, Murphy’s One uit Hillegom. Zeven punten pakken in de thuiswedstrijd tegen The Specials was dus genoeg.

Toch was dat makkelijker gezegd dan gedaan. The Specials waren niet naar De Veen gekomen om als figurant aanwezig te zijn bij het 7e kampioenschap in 8 jaar van Sjaffies. Ze weerden zich kranig en in de laatste game stond de spanning er vol op. Het was 6-2 voor Sjaffies en uiteindelijk 2-2 in sets. Het draaide dus allemaal om de 5e set, die The Specials mochten beginnen. Gelukkig raakten Sjors en Johan ze lekker en nadat Sjors “hem had weggezet op 48” mocht Johan het kampioenschap binnen halen. Via 8 en Tops werd het 7e kampioenschap in 8 jaar veilig gesteld en waren er bloemen, champagne en de eerste DBBR- kampioensschaal.

Ramses Sjaffies gaat in juli namens DBBR strijden om de Nederlandse titel, ze nemen het dan om tegen 25 andere eredivisie kampioenen elders uit het land.

Artikel bron: KenBnieuws