Seizoenafsluiting Alzheimer Café

Regio – Bij de feestelijke afsluiting van dit seizoen van het Alzheimer Café Leiden e.o. op donderdag 8 juni komen Guus Bok en Rico Hop optreden. Zij zijn bekend van het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’.

Guus-Bok-links-en-Rico-Hop-rechts-in-wakker-rijnmond-nl

Guus Bok (links) en Rico Hop (foto RTV Rijnmond)

Het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’ vertelt het verhaal van een oudere man die iedere dag door kou en regen fietst om zijn vrouw te bezoeken, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer.

Binnen enkele dagen werd dit filmpje meer dan 100.000 keer bekeken en roerde het de betrokkenen tot tranen. ‘Hou Je Nog Van Mij’ verscheen uitvoerig in de media; o.a. Linda de Mol en Metro Nieuws schreven erover. En het filmpje waarop Guus het lied in het verzorgingstehuis zingt, voor mensen die met Alzheimer te maken hebben, werd bekroond tot ‘Filmpje van de Dag’.

Er heerst nog veel onbegrip over Alzheimer en het is voor velen nog steeds een taboe om over het onderwerp te spreken’.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats, waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

U bent van harte welkom in het Bonaventuracollege, Boerhaavelaan 44, 2334ER te Leiden.

De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Verdere informatie is te vinden op de website van het Alzheimercafé Leiden e.o. en via 0610417279. Ervaringsverhalen en tips staan ook op de nieuwe website dementie.nl