Scootmobieldag op 14 september

Kaag en Braassem – Donderdag 14 september organiseert de Stichting Platform Gehandicapten – voor de negende keer – met ondersteuning van de gemeente Kaag en Braassem weer de jaarlijkse scootmobieldag.

Met deze scootmobieldag willen wij het (veilige) gebruik van de scootmobiel bevorderen door de rijvaardigheid, het inzicht in verkeerssituaties en de kennis van verkeersregels te vergroten en de (on)mogelijkheden van uzelf en van de scootmobiel te verduidelijken. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen, uw scootmobiel laten testen, vragen stellen aan de diverse aanwezige instellingen en bedrijven en tenslotte kunt u meedoen aan een scootmobieltocht door de gemeente.
Wij nodigen u van harte uit om aan deze dag deel te nemen. Wij hopen u te ontmoeten op
donderdag 14 september bij het dienstencentrum Jacobus aan de Saskia van Uylenburchlaan 1 te Oude Wetering. Deelname aan deze dag is voor u gratis. Uiteraard dient u wel uw scootmobiel mee te nemen.
Vanaf 9:00 uur staat er in het dienstencentrum koffie/thee voor u klaar. Het officiële startschot voor de dag wordt omstreeks 9:20 uur door wethouder Schoonderwoerd gegeven. Het ochtendprogramma bestaat uit het rijden van een parcours (rijvaardigheidstest), voorlichting over verkeersregels, medicijnen en een informatiemarkt.
Ook is er weer een mogelijkheid een ogen- en hoortest te laten doen. Tussen de middag wordt een lunch aangeboden. Om 13:30 uur vindt een scootmobieltocht door de gemeente plaats. De dag wordt om 15:30 uur afgesloten.
De hele dag zijn medewerkers van de Stichting Platform Gehandicapten en gemeente Kaag en Braassem aanwezig, bij wie u terecht kunt voor advies en vragen. Daarnaast is op deze dag ook een leverancier van hulpmiddelen, een opticien, een audicien, een rijschoolhouder en de apotheek aanwezig.

Indien u wilt deelnemen aan de scootmobieldag (of een gedeelte daarvan), kunt u zich aanmelden bij:
Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Kaag en Braassem.
Narcisstraat 5  2371 XG Roelofarendsveen

Artikel bron: Gehandicaptenplatform