Scooters in beslag genomen

Ter Aar / Leimuiden – Omdat twee scooterbestuurders zonder rijbewijs, ondanks eerdere waarschuwingen toch rijdend op een scooter werden gezien, zijn hun voertuigen in beslag genomen.

scooter

Agenten van het politieteam Kaag en Braassem hebben op woensdag 12 juli twee scooters in beslag genomen van bestuurders die in korte tijd meerdere malen zonder rijbewijs op hun gemotoriseerde tweewieler werden betrapt.

Een 20-jarige Ter Aarse reed omstreeks 14:45 uur over het Wilgenpad in haar woonplaats, toen zij door een surveillerende agent werd gevraagd naar haar rijbewijs. De vrouw kon geen rijbewijs tonen en bleek dat na controle ook niet te hebben. Bovendien bleek uit de politiesystemen dat zij het afgelopen jaar al tweemaal eerder was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs op een scooter. Na overleg met de officier van justitie is de scooter daarom in beslag genomen en zal tegen de Ter Aarse proces-verbaal worden opgemaakt.

Een 16-jarige jongen uit Leimuiden maakte het die avond, rond 20:50 uur nog iets bonter. Hij reed op een scooter, zonder kentekenplaat, ter hoogte van de Leimuiderbrug. Naast het feit dat de jongeman op een onverzekerde scooter rond reed, bleek ook hij geen geldig rijbewijs te bezitten. Voor hem was dit zelfs de vierde keer in een jaar tijd. Ook in dit geval besliste de officier van justitie dat de scooter in beslag diende te worden genomen én werd tegen de Leimuidenaar proces-verbaal opgemaakt.