Rotary verrast Joëlle en Jyo met bezoek aan Space Expo

Roelofarendsveen – Jyo wil graag als astronaut de ruimte in. Joëlle wil graag naar de maan. Ze hingen deze hartenwensen in de Rotary-wensboom tijdens de Poldertocht in september vorig jaar. Tot hun verrassing werden hun wensen uitgekozen om in (bijna) vervulling te gaan. Rotaryclub Roelofarendsveen trakteerde ze recent op een ‘ruimtevaart-expeditie’ naar Space Expo in Noodwijk.

De pret begon voor de beide astronauten in spe al vroeg, toen ze thuis opgehaald werden met een gele Porsche. In de auto bleek dat de ruimtevaart bij Jyo en Joëlle echt in de genen zit. De beide kinderen, die onafhankelijk van elkaar hun wens in de wensboom ophingen, zijn familie, en wel neef en nicht. Gezeten op de achterbank kletsten Joëlle en Jyo, die voor de gelegenheid zijn André Kuiperspak had aangetrokken, elkaar al snel de oren van het hoofd over allerlei ruimtevaartfeitjes.

Aangekomen in Noordwijk stond de directeur van Space Expo al op Joëlle, Jyo en hun ouders en vriendjes, die zij als introducee mee mochten nemen, te wachten. En bij zo’n mooie VIP-ontvangst hoort natuurlijk ook een VIP-rondleiding langs raketten, satellieten, de capsule waarmee André Kuipers terug naar aarde kwam en nog veel meer ruimtevaartmaterieel. De kinderen waren zichtbaar geboeid door de verhalen die de directeur bij al deze voorwerpen vertelde. Het meeste indruk maakten de gewone aardse spullen die met astronauten mee de ruimte in geweest waren, zoals een tekening van André Kuipers dochter, snoepjes en astronautensokken.

Na de rondleiding volgden een uitdagende speurtocht, een heus Star Wars zwaardgevecht, een super coole film, een astronautenlunch en een rit met de gele Porsche naar huis. En hoewel Jyo en Joëlle allebei natuurlijk al heel veel van de ruimtevaart weten, hebben ze die middag naar eigen zeggen nog heel veel bijgeleerd. De space shuttle die ze bij het vertrek uit Noordwijk van de Rotary ontvingen, zal ongetwijfeld een speciaal plekje in hun slaapkamer hebben gekregen.

 

Artikel bron: Rotary