ROAC verslaat in bekerduel Zwammerdam met 2-0

Rijpwetering – SV ROAC heeft op zaterdag 11 november de derde ronde bereikt van het bekertoernooi. Op het eigen Hertogspark won de zondag tweede klasser van zaterdag derde klasser Zwammerdam met 2-0. De doelpunten werden evenredig verdeeld over de twee speelhelften.

Even na 14.30 uur werd er afgetrapt en direct waren er leuke momenten voor beide doelen te noteren. Vanaf de linkerkant zorgden met name Hupkes en Van Trigt voor veel dreiging namens de paarszwarten, zonder dat dit tot doelpunten leidde. Aan de andere kant kwam Zwammerdam er diverse keren gevaarlijk uit vanuit de omschakeling, maar ook dit leidde niet tot het gewenste resultaat. ROAC had een licht overwicht in deze fase door iets meer balbezit, waardoor zij meer creëerde dan hun gasten. Een hoekschop vanaf de linkerkant in minuut 31 brak de wedstrijd open. Net buiten de zestien meter loste Bax een geplaatst schot dat buiten bereik van doelman Samson in de bovenhoek belandde: 1-0.

Drie minuten later kreeg Van Trigt na een vlotte aanval door het centrum een grote kans, maar zijn schot zeilde net over het doel. Dit was het laatste wapenfeit voor de rust, waardoor de teams naar de thee gingen met de kleinst mogelijke marge in het voordeel van de thuisploeg.

Na de thee veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Door het hoge tempo ging er nogal eens wat fout in de passing, maar mede door de strijdlust van beide teams  bleef het een boeiend schouwspel. Toch wist ROAC na een goed lopende aanval de marge te verdubbelen. Rechtsachter Bakker zette Van der Star aan het werk middels een steekpass. Van der Star schatte deze op waarde in en trok de bal hard voor. De inlopende Van Trigt had vervolgens weinig moeite om af te drukken: 2-0.

ROAC geloofde het na dit doelpunt wel en trainer Leliveld kon het zich permitteren om nog enkele jeugdige talenten wat speeltijd te geven. Zwammerdam was niet bij machte om een slotoffensief te ontketenen, ook al was Van Leeuwen tot tweemaal toe dichtbij een aansluitingstreffer. Die bleef echter uit, zodat ROAC na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Hooijer zich verzekerd wist van een volgende ronde in het bekertoernooi.

roac taart

Na de wedstrijd werd bekend dat trainer Leliveld zijn contract heeft verlengd voor het seizoen 2018-2019.

Auteur: Adrie van Lith