Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

Roelofarendsveen?Nieuwe Wetering – Van automobilisten in Nieuwe Wetering als Roelofarendsveen werd afgelopen weekend het rijbewijs ingevorderd, nadat zij waren betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Nieuwe Wetering – Een 49-jarige inwoner van Roelofarendsveen werd in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 januari, kort voor 00.00 uur door surveillerende agenten gecontroleerd op de Achterweg. De man blies een FAIL-indicatie bij de van hem afgenomen blaastest en werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau in Ter Aar. Daar bleek na de ademanalyse dat hij 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de verdachte zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter.

Roelofarendsveen – Op zaterdagavond 6 januari, rond 20.00 uur kwamen agenten ter plaatse bij een melding op het Noordplein. Daar zou iemand zojuist in een auto zijn gestapt en vervolgens een aanrijding hebben veroorzaakt, terwijl de auto niet van hem was. De verdachte, een 30-jarige man uit Oude Wetering, bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en blies uiteindelijk op het ademanalyseapparaat 1065 UG/L, omgerekend bijna 2,5 promille. De verdachte is ingesloten in het arrestantencomplex in Gouda, waar hij vandaag door de recherche verhoord zal worden over het zonder toestemming wegrijden van de auto, het veroorzaken van de aanrijding én het rijden onder invloed. Ook zíjn rijbewijs is ingevorderd, het Openbaar Ministerie moet nog beslissen over de verdere afhandeling.

 

Artikel bron: Politie