Ride for the Roses door Kaag en Baassem

Oud Ade, Rijpwetering en Nieuwe Wetering zijn op zondag 9 september tussen 10:00 en 12:00 uur niet bereikbaar voor verkeer vanwege de Ride for the Roses.

Op 9 september 2018 is de 21ste editie van de Ride for the Roses. Dit wielerevenement is 100 kilometer lang en is inmiddels een begrip in Nederland. Deelnemers rijden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De route gaat dit jaar weer door onze gemeente.

Er wordt in een groot peloton gereden met duizenden fietsers. Hierdoor moet een aantal wegen afgesloten worden in de dorpen waar de route doorheen gaat. Door de wegafsluiting van de Leidseweg en de afsluiting van de Lange Brug is de route van de Ride voor een deel omgelegd. De route gaat nu deels over de N445 wat betekent dat de kernen Oud Ade, Rijpwetering en Nieuwe Wetering op zondag 9 september tussen 10:00 en 12:00 voor ongeveer 70 minuten (op- en afbouw afsluitingen) niet bereikbaar zijn voor verkeer, behalve in geval van nood en voor de hulpdiensten. De wielrenners komen omstreeks 10.45 – 11.00 door Oud Ade, Rijpwetering en Nieuwe Wetering. De route van de Ride vindt u op de website van dit evenement.

We begrijpen dat dit vervelend is voor inwoners en bezoekers van deze dorpen. Wij raden iedereen aan rekening te houden met de (tijdelijke) afsluitingen op zondag 9 september tussen 10:00 en 12:00 uur en zijn of haar reisplannen hierop aan te passen.