Renz Rotteveel stopt met schaatsen

Oude Wetering – Renz Rotteveel stopt met wedstrijdschaatsen. Hij gaat zich nu richten op een maatschappelijke carrière. Renz: ‘ ik woon nu weer tijdelijk bij mijn ouders na vele jaren Heerenveen. Ik ben 27 jaar, heb een prachtige schaatscarrière gehad en ga rustig op zoek naar werk wat bij mij past, iets bij het organiseren van evenementen.’ Op zijn website staat te lezen:

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst over mijn gezondheid en het vervolg van mijn schaatscarrière. Vorig seizoen was zowel sportief als fysiek gezien geen hoogtepunt in mijn carrière. Matige tijden en hartritmestoornissen zorgde ervoor dat ik niet in de buurt kwam van mijn niveau. Gelukkig kon ik na onderzoek vrij snel geholpen worden in het ziekenhuis, maar dat betekende wel einde seizoen. Maanden na de operatie heb ik geen last meer gehad, dus de operatie is geslaagd!

renzek2013-corendon

De matige resultaten en de hartritmestoornissen van vorig seizoen hebben mij aan het denken gezet over het vervolg van mijn schaatscarrière. Wat zijn de voorwaarden die ik nodig heb om weer terug te komen op het hoogste niveau? Om goed te presteren moet je 100% vertrouwen hebben in jezelf en in een team met begeleiding. Met de opties die ik dit seizoen had en de twijfel of ik fysiek weer volledig in staat ben om aan topsport te doen, heb ik niet het vertrouwen dat ik beter word dan dat ik ooit ben geweest. Om deze reden heb ik besloten om te stoppen met topsport.

Tijdens mijn schaatscarrière ben ik een vaste waarde geweest bij de Allround toernooien, met als hoogtepunten een 2e plek op het NK Allround 2014 en een 6e plek op het EK en WK Allround. Dit zijn mooie resultaten en ben dan ook blij dat ik op hoogste niveau mee heb kunnen doen! Het werken met een professioneel team richting sportieve hoogtepunten is mooi om de afgelopen jaren meegemaakt te hebben!

Deze resultaten had ik natuurlijk nooit behaald zonder de steun van mijn ouders, sponsors, trainers, fysio’s en alle andere mensen die betrokken zijn geweest bij mijn schaatscarrière!

Aangezien schaatsen de afgelopen jaren altijd op nr. 1 heeft gestaan wordt het nu tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik ga me de komende periode oriënteren om vervolgens een nieuwe maatschappelijke carrière op te bouwen!

Bedankt allemaal!

Auteur: Renz Rotteveel
Foto bron: website