Renovatie De Barg geeft extra impuls aan activiteiten

Hoogmade – Met de bouw van de brede school is CCH-gebouw De Barg niet meer nodig voor de opvang van peuters in het dorp. Voor het bestuur van het Cultureel Centrum Hoogmade een uitdaging met de vraag: wat nu. Dit jaar heeft het bestuur zich breed georiënteerd over behoeften, wensen en kansen voor het toekomstig gebruik. Dit heeft er toe geleid De Barg te renoveren en zo in te richten dat de ruimte multifunctioneel gebruikt kan worden. Apart huren of in combinatie met De Stal is nu een optie. Mede dankzij vele vrijwilligers en het RABO Groene Hart Noord kon de renovatie uitgevoerd worden. Zowel binnen als buiten staat het gebouw er fris en fruitig bij, licht en luchtig, het is erg mooi geworden.

Bestuurslid Peter van der Meer: ‘we zijn er nog niet. Het bestuur wil graag iedereen uitnodigen om mee te denken en te doen voor aanvullende activiteiten.  Een dorpsontmoetingsplek voor jong en oud, dat zou heel mooi zijn.’

Biljarten

Voorlopig wordt gestart met biljarten op alle middagen vanaf 13.30 uur.  Daarvoor is alles aanwezig zoals: biljartkeuen, krijt, ballen en scorebord. Voor de beginnende biljartman of vrouw is Bernard Kraan aanwezig om de kneepjes van het vak bij te brengen. Woensdag 12 december is de eerste middag. En voor degene die even moeten wachten is een heuse stamtafel om gezellig bij te kletsen.

In het begin is er een vrijwilliger aanwezig om een en ander in goede banen te leiden maar daarna hoopt het CCH-bestuur dat vrijwilligers het over gaan nemen. Het CCH-bestuur wil de huurkosten voor biljarten laag houden,  2 euro per kwartier. Dus met 3 personen een uur biljarten: ieder € 2.66.

Op andere dagdelen kan er in De Barg natuurlijk ook zelfstandig gebiljart worden of gehuurd worden voor een andere activiteit. Het tarief voor kleine groepen is 10 euro per uur. Voor de andere tarieven: zie de website: www.cch-hoogmade.nl Melden en huren bij de beheerders Astrid en Clemens Elstgeest: 071-5012052.

Naast biljarten zien we kansen voor nog meer! Er staat een stamtafel met tijdschriften; ook bordspellen en kaarten zijn aanwezig. Er komt nog een dartbord. Met elkaar gaan we genieten van de prachtig gerenoveerde Barg! Loop eens binnen, je bent van hartelijk welkom. Heb je ideeën of wensen, neem even contact op met een van de bestuursleden.

Auteur: Job