Rel over discriminatie in Ter Aar

Ter Aar – Het gonsde woensdag al over Facebook, maar de landelijke media heeft zich gisteravond ook op de discriminatie-rel in Ter Aar gestort.

beeldmateriaal-tegen-discriminatie-bron-Unique

Goedhart Makelaars en Taxateurs uit Rijnsaterwoude had een Marokkaans-Nederlands stel namens een huiseigenaar een huurhuis geweigerd op basis van afkomst. Dat bleek onder uit een e-mail die de makelaardij afgelopen dinsdag aan het echtpaar stuurde.

De office manager van de makelaar schreef dat de eigenaar ervoor had gekozen alleen aan mensen van Nederlandse afkomst te willen verhuren.

Dat viel in verkeerde aarde en de aspirant huurders stuurden de reactie door naar de website Marokko.nl. Die plaatste het bericht vervolgens op de sociale media, waarna een stroom aan kritiek ontstond.

In de uitzending van RTL4 liet Goedhart Makelaars weten dat de formulering van de e-mail betreurenswaardig was en dat de betrokken medewerker op non-actief was gesteld.

Ter verduidelijking gaf Goedhart aan dat de huiseigenaar slechte ervaringen had met arbeidsmigranten uit het Oostblok en daarom het liefst de woning verhuren aan een Nederlands gezin.

In de uitzending van RTL4 werd het Marokkaans-Nederlandse stel gevraagd of ze alsnog naar de woning wilden doen, maar het stel gaf aan, daarmee “klaar” te zijn.