Redelijk weer met uitschieter op woensdag

Regio – De week start met vrij veel bewolking en vooral Zeeland maakt kans op wat regen. Woensdag wordt een zomerse dag met veel zon.

zon in blauw

Vandaag, maandag, zijn er wolkenvelden en schijnt af en toe de zon. In het noorden is er wat meer ruimte voor de zon dan in het zuiden. Vooral in Zeeland kan soms een beetje regen vallen. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en met een middagtemperatuur van 19 graden op de Wadden tot 21 in Brabant en Limburg is het een paar graden warmer dan vandaag.

Dinsdag ligt de maximumtemperatuur met 20 graden op de Wadden tot 23 in het zuiden rond de normale waarden voor de tijd van het jaar. De dag start op veel plaatsen grijs en lokaal kan een klein beetje regen vallen. Later op de dag komt er wat meer ruimte voor de zon.

Woensdag is het een dagje zomer. Het blijft overal droog en de zon wordt slechts af en toe wat gehinderd door onschuldige wolkjes. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten en daardoor wordt het op de westelijke stranden net zo warm als in het binnenland. De maximumtemperatuur komt uit tussen 25 graden in Friesland en 28 in Zuidoost-Nederland. Alleen op plekken waar de wind vanaf het water waait, zoals op de Wadden en een aantal plekken in Zeeland, blijft de temperatuur iets onder de 25 graden steken.

Donderdag ligt de middagtemperatuur weer rond de normaal met 20 graden in het noorden tot 23 in het zuidoosten. Het wordt geen onaardige dag met een mix van wolken en zon en een niet al te grote buienkans.

Vanaf vrijdag wordt de weersverwachting wat meer onzeker. De kans op een wisselvallig weertype neemt gedurende het weekend toe.

Bron: weeronline