Redelijk weekendweer

Regio – Het weekend ziet er redelijk uit met vooral in de nacht wat regen en overdag af en toe zon.

Vandaag, vrijdag start droog en plaatselijk met mistbanken. Daarnaast is er in de ochtend ruimte voor de zon. Aan het einde van de ochtend neemt vanuit het westen de bewolking toe en morgenmiddag trekt een neerslagzone met wat lichte regen van west naar oost over het land.

Zaterdag lijkt op veel plaatsen een droge dag te worden. Daarbij is het in de ochtend overwegend bewolkt en in de middag is er af en toe ruimte voor de zon. Het wordt 8 graden in het noordwesten tot 12 in het zuidoosten en er waait een meest matige, aan zee vrij krachtige, wind uit het westen tot noordwesten.

Zondag start in het oosten mogelijk regenachtig. De rest van de dag is het overwegend droog met in het westen meer ruimte voor de zon dan in het oosten. Zondagmiddag komt ook in het oosten de zon af en toe tevoorschijn. Met 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuidoosten is de temperatuur vrij normaal voor eind maart.

Komende week wordt het wisselvalliger. Vooral woensdag lijkt een natte dag te worden. Het wordt iets frisser met maxima van 7 tot 10 graden. In de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt in het binnenland en rond 4 graden aan zee.

Bron: weeronline