Publieksfavoriet MADE2018

 

Roelofarendsveen –  Ondanks de regenachtige zondag en de drukke zaterdag voor kerst mocht kunsttentoonstelling MADE rekenen op een recordaantal bezoekers. Ruim 730 mensen kwamen af op de lokale kunst. Het thema Dag & Nacht leverde een prachtige expositie op met bijzonder, uiteenlopend werk.


Door het publiek een stembiljet in de handen te drukken bij binnenkomst, merkte de organisatie dat er zeer bewust naar de kunst gekeken wordt. De kunstwerken kregen daardoor veel meer aandacht en waardering. De absolute winnaar als publieksfavoriet is ‘Bekijk het eens van de andere kant’ van Denise van der Zwet. Zij maakte twee foto’s van de Googermolen, die ze in elkaar verwerkte. Dit kunstwerk moet je daadwerkelijk van twee kanten bekijken. Haar fotobewerking kreeg veel reacties én punten.

Op de tweede plaats eindigde Linda Huigsloot-Van Veen met haar schilderij ‘Dag en nacht geopend’ en op drie Susan Dikkens met ‘Olifanten bij dag’, een schilderij gemaakt van zand. De kunstenaars ontvingen een ludieke prijs van de organisatie. MADE is een tentoonstelling voor kunstenaars uit Kaag en Braassem. Wil je ook meedoen? Het thema voor MADE2019 is Gekleurd. WIJ Presenteert kijkt uit naar je aanmelding via wijpresenteertmade@gmail.com.