Prognose WOZ-waarde belastingjaar 2019

Kaag en Braassem – Heeft u een brief ‘Prognose WOZ-waarde belastingjaar 2019’ van Gemeente Alphen ontvangen?

We ontvangen veel vragen over de brief die Gemeente Alphen aan den Rijn laatst naar een aantal van onze inwoners verstuurd heeft. De ‘prognose WOZ waarde’ oftewel de verwachte WOZ-waarde in 2019 is nieuw binnen de gemeente Kaag en Braassem en is bedoeld als een extra service aan onze inwoners. U heeft een brief ontvangen als de verwachte WOZ-waarde van uw woning in 2019 meer dan 20% stijgt.

Waarom krijg ik deze brief nu?
Voorgaande jaren ontving u rond februari/maart de aanslag voor de WOZ. Als u het hier niet mee eens was, dan maakte u binnen 6 weken bezwaar. Omdat Gemeente Alphen aan den Rijn nu de belastingtaken voor ons uitvoert, hebben zij onderzoek gedaan naar de WOZ-waarde van woningen in Kaag en Braassem. Bij het taxeren van de woningen voor het jaar 2019 zag Gemeente Alphen aan den Rijn dat een aantal woningen een veel hogere waarde krijgt. Deze woningen zijn gecontroleerd in het systeem, maar omdat de verschillen groot bleken, wilde Gemeente Alphen aan den Rijn u hier alvast over informeren. Om te voorkomen dat u in 2019 een bezwaarprocedure moet starten om een eventueel foutieve WOZ-waarde te laten aanpassen, heeft u een brief met de prognose ontvangen en kunt u alvast aangeven of u zich hierin kunt vinden of niet. Als u dat wilt, kunt u hierover met Gemeente Alphen aan den Rijn in gesprek.

Heeft u vragen of klopt de prognose van uw WOZ-waarde niet?
We vragen de inwoners om contact op te nemen met Gemeente Alphen aan den Rijn als zij van mening zijn dat de gegevens niet kloppen. Op die manier kan Gemeente Alphen aan den Rijn nog aanpassingen maken voordat de waarde definitief wordt bepaald en de aanslag verstuurd wordt. De aanslag wordt naar verwachting eind februari verstuurd.

Contactgegevens Alphen aan den Rijn
Bel op werkdagen met telefoonnummer 14 0172 (spreek ‘Alphen aan den Rijn’ in en kies voor ‘vragen over gemeentelijke belastingen’) of stuur een e-mail naar belastingen@kaagenbraassem.nl. U kunt ook het contactformulier gemeentelijke belastingen van gemeente Alphen aan den Rijn op onze website gebruiken: https://www.kaagenbraassem.nl/…/Belastingen/Contactformulier