PRO Kaag en Braassem lanceert “PROpinie panel”

Kaag en Braassem, 5 december 2016 – PRO Kaag en Braassem lanceert maandagavond 5 december het “PROpinie panel”.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij om een digitaal panel van inwoners uit Kaag en Braassem en belangstellenden die van tijd tot tijd enquêtes kunnen invullen, om mee te denken over lokale politieke onderwerpen. Initiatiefnemer Ruud van der Star van PRO: “Dit was al tijden een wens van PRO, want we willen de kennis en betrokkenheid van inwoners veel meer benutten, maar merken ook dat het lastig is. Je kunt niet verwachten dat inwoners elke maandagavond naar het gemeentehuis komen. Je gebruikt uiteraard je eigen netwerk om te polsen hoe over bepaalde onderwerpen wordt gedacht, je hebt leden die je voeden met informatie, maar echt breder kijken dan de directe omgeving of je eigen netwerk lukt vaak niet. PROpinie panel is een laagdrempelige manier die mensen weinig tijd kost en die ons wel belangrijke informatie kan geven.”

Van der Star benadrukt dat de enquêtes zijn bedoeld om de fractie van PRO te voeden met informatie en meningen. “In zo’n enquête kun je nooit het hele verhaal of al te gedetailleerde informatie kwijt. Het is dus niet zo dat de “uitslagen” één-op-één worden vertaald in ons fractiestandpunt. Wel hopen we via het PROpinie panel nieuwe inzichten te krijgen en andere meningen en argumentatie mee te kunnen wegen in ons uiteindelijke fractiestandpunt en de soms moeilijke besluiten die we moeten nemen in de gemeenteraad.”

Wie kan er meedoen?
Alle inwoners van Kaag en Braassem, maar ook belangstellenden die bijvoorbeeld werkzaam zijn in onze gemeente kunnen meedoen aan het PROpinie panel. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van PRO Kaag en Braassem, maar het mag natuurlijk wel!

Ga naar http://www.prokaagenbraassem.nl/propiniepanel/ om je op te geven!

Auteur: PRO Kaag en Braassem