Pro Deo verrast Hospice Amandi met gift

Voorzitter Wim Sleeuw van de Stichting Hospice Amandi werd afgelopen zaterdag aangenaam verrast door een gift van 5.000 euro van Uitvaartzorg Pro Deo van de Mariakerk in Roelofarendsveen. Hij kreeg de cheque tijdens de contactmiddag van Pro Deo uit handen van voorzitter Joop Bakker. Het geld is bestemd voor de bouw van een hospice in Nieuwe Wetering.

Het besluit over de gift aan Amandi is volgens voorzitter Bakker door de leden met grote eensgezindheid genomen. “Het is dan ook een sympathiek initiatief. Ook al omdat Amandi net als Pro Deo vrijwel uitsluitend op vrijwilligers draait. Mijn ervaringen met hospices zijn alleen maar positief”.

Uitvaartzorg Pro Deo, niet lang geleden nog bekend als Dragersvereniging Pro Deo, en voortgekomen uit burenhulp, bestaat inmiddels net als de Mariakerk aan het Pastoor Onelplein 63 jaar. De vereniging bestaat uit 37 leden: uitvaartleiders, dragers, grafdelvers, een geluidstechnicus en leden die niet langer actief zijn. Door een verouderend ledenbestand zijn nieuwe vrijwilligers welkom.
Terwijl de kerk nog nauwelijks wordt gebruikt voor gangbare kerkdiensten, is er nog steeds gelegenheid voor begrafenissen en bijbehorende kerkdiensten. Het kerkhof is hiervoor onlangs nog uitgebreid.

Pro Deo werkt volgens een vast tarief en is verder afhankelijk van giften die voortkomen uit dankbaarheid voor geleverde diensten. Doordat alle werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers was er in de loop der jaren ruimte ontstaan voor deze gift aan Amandi.

Het plan voor de bouw van een hospice in Nieuwe Wetering werd eind januari, na zes jaar voorbereiding, gepresenteerd. Hospice Amandi heeft voor de start van de bouw zeker 400.000 euro eigen geld nodig om de rest van het benodigde geld te kunnen lenen. Met de gift van Pro Deo en andere bijdragen van fondsen, het bedrijfsleven en particulieren in de afgelopen maanden, komt de bouw van het hospice steeds dichterbij. Inmiddels is ruim de helft van het benodigde bedrag bijeengebracht.

Meer informatie over hulp bij de bouw en exploitatie van het hospice is te vinden op www.hospiceamandi.nl en bij coördinator Jenny van Velzen, tel. 06-21924271.

Auteur: Amandi