Portemonnee van vrouw gestolen in super Plus

Roelofarendsveen – Op het moment dat een 92-jarige vrouw haar boodschappen wil afrekenen bij supermarkt Plus aan het Noordplein in Roelofarendsveen, ontdekt ze dat haar portemonnee weg is. Die is vlak daarvoor uit haar tas gestolen door drie jonge vrouwen, blijkt uit bewakingsbeelden.

Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West, besteedt dinsdagavond aandacht aan deze zaak. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de drie jonge vrouwen op dinsdag 11 september tegelijk met het slachtoffer en haar man binnenkomen in de supermarkt. Ze volgen het stel door de winkel en slaan hun slag op het moment dat de vrouw naar koekjes zoekt. Eén van de vrouwen pakt ongezien de portemonnee uit de handtas die aan de rollator hangt, terwijl de anderen om haar heen staan. Daarna verlaten ze de winkel.

Het echtpaar had net geld opgenomen bij een pinautomaat om de hoek van de supermarkt. Het zou goed kunnen dat de vrouwen dat hebben gezien en dat het slachtoffer daarna is gevolgd om de portemonnee te stelen.

Mensen die de daders denken te herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn op het nummer 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Artikel bron: Studio Kaag en Braassem