Pop- en Musicalkoor Scala definitief op straat gezet per 1 augustus 2017!

Per 1 augustus 2017 sluit de gemeente Kaag en Braassem De Alkeburcht
definitief en staan zeven verenigingen op straat!

Op 25 april hebben de verenigingen met de gemeente om de tafel gezeten om onder andere het onderzoeksrapport ‘Ruimtebehoefte gebruikers Alkeburcht en huisvestingsmogelijkheden’ te bespreken.

Dit onderzoeksrapport(http://www.cultuurstrateeg.nl/wp-content/uploads/2017/04/Rapport-Alkeburcht-v2.pdf) is opgesteld door de verenigingen die gebruik maken van De Alkeburcht.

Uit dit rapport blijkt dat er een grote behoefte is De Alkeburcht te behouden voor de gemeenschap.

De gemeente echter negeert dit rapport volledig, en heeft met een waas voor de ogen beslist definitief afscheid te moeten nemen van De Alkeburcht.

De gemeente meent hiermee invulling te geven aan het beleid dat jaren terug is ingezet om te investeren in culturele activiteiten i.p.v. onroerend goed.

Pop- en Musicalkoor Scala is dan ook verheugd dat na de zomerstop in augustus op woensdagavond mogelijk gerepeteerd kan worden in de raadszaal op het gemeentehuis in Roelofarendsveen. De keuze van de gemeente om een bijdrage te leveren aan culturele activiteiten en de bestaande gebouwen multifunctioneel te gebruiken zou met deze participatie mooi ingevuld kunnen worden.

Ook de raadszaal is gemeentelijk maatschappelijk onroerend goed dus hoelang dit mogelijk blijft is mede afhankelijk van invulling van dit gekozen beleid!

Auteur: Scala