Poldertocht: het was best spannend

DSC_0005 (Custom)

Onderweg naar de Vlietmolen

Hoogmade –  Het was best spannend, zo verwoorde Anja de Rijk – van Dongen de gevoelens van de organisatie van de Poldertocht. En dat ging vooral over het weer want bij een buitenactiviteit wil je geen regen en dat voorspelden de weerprofeten juist in grote mate. Anja: ‘ik heb zelfs op het punt gestaan ze op te bellen dat ze niet zo negatief moesten zijn.’ Maar gelukkig voor de organisatie en de wandelaars hadden de profeten het flink mis. De regen beperkte zich tot enkele, soms flinke buien, maar daar bleef het bij. En de wandelaars, die hadden er maling aan. De sfeer was fantastisch en na het inschrijven voor een van de vier afstanden gingen de 1524 wandelen. Ieder op zijn of haar eigen tempo door de weilanden, over dijken en boerenerven. Een bonte stoet trok door de polders rondom Hoogmade waar de agrariërs hun land eenmalig hadden opengesteld voor de wandelaars en het goede doel: het Lilianafonds. Jong en oud genoten en dat het hard waait maakte niks uit.

Voor de jeugd was de route extra leuk gemaakt door het invullen van een vragenlijst waarmee mooie prijsjes te winnen waren, ondertekend door de Polderkoningin Emma de 3e. Of ze konden bij de kunstkoe zelf limonade melken.

DSC_0021 (Custom)

de kunstkoe voor het melken van limonade

polderkoningin 1 (Custom)

Polderkoningin Emma de 3e

Met ruim 1500 wandelaars een evenement wat erg is aangeslagen ondanks de slechte weersvoorspelling, de ijsverenigingen uit de gemeente die dit mogelijk maken zijn er volgend jaar weer wanneer het vertrekpunt in Roelofarendsveen ligt.