Poldertocht een enorm succes met een smetje

Kaag en Braassem – De negende Poldertocht in 2018 gaat de boeken in als een enorm succes van totaal 135 vrijwilligers en ruim 2600 wandelaars. Het wandelweer was top en mede daardoor kwamen ruim 2600 deelnemers naar het Dorpshuis in Rijpwetering die zich in aanmelden voor deelname aan de 5, 10, 15 of 22 km. De tien kilometer is de meest favoriete afstand en dat was goed te merken. Nadat die groep wandelaars aan de achterzijde van het Dorpshuis over de tijdelijke brug over de sloot links af door de weilanden naar de Poeldijk liepen richting de Buurterpolder en daar werden overgezet door de pont bij Van der Poel.

 

John Hoogenboom                                     volle bak op pont

Het was daar al elke keer volle bak met zo’n ruim 200 wandelaars per keer die werden overgezet waarna ze een rondje over de dijk van de Buurterpolder liepen voordat ze opnieuw overgezet moesten worden. Dat verliep anders dan gewenst. De overzet boot had maar een beperkte capaciteit waardoor de wachttijd alleen maar langer werd. De wachttijd liep geleidelijk op tot zo’n twee uur. Het resulteerde erin dat sommige wandelaar ervoor kozen door te lopen naar de pont bij Van der Poel en dat anderen de hulp in riepen van bootjes die daar waren en overgezet konden worden.

De organisatie plaatste daarom de volgende tekst op fb: Lieve wandelaars. We begrijpen dat er een lange wachtrij voor de 2e pont op de Buurterpolder staat. We begrijpen dat het vervelend is maar de organisatie werkt keihard om jullie allemaal veilig over te varen. Geniet ondertussen van het zonnetje, van elkaar en van de fratsen van Sarah, van van der Meer weer en verkeer. We staan bij het dorpshuis klaar om jullie met open armen te ontvangen. Dank voor jullie begrip en geduld.

Een smetje op verder een fantastisch mooi evenement waar heel veel wandelaars plezier aan beleven mede door het prachtige weer. En wanneer je weer terug komt bij het Dorpshuis is de beloning een prachtige medaille met een oranje gerbera. En voor degene die dat wilden stonden Monique Velzeboer, de ambassadeur van het Liliane fonds waar de opbrengst aan wordt gedoneerd, en Erma Rotteveel klaar je op de foto te zetten. Het bleef nog lang gezellig op het Plein ’69.

Later deze week wordt de cheque van de opbrengst officieel overhandigd aan het Liliane fonds.

Hieronder een kleine impressie:

Auteur: Job