Poldertocht brengt € 30.000,- op voor Liliane Fonds

Kaag en Braassem – Het recordaantal wandelaars dat op zondag 2 september deelnam aan de negende editie van de Kaag en Braassem Poldertocht stond ook garant voor een recordopbrengst voor het goede doel. Dat bleek donderdagavond 4 oktober in restaurant Tussen Kaag en Braassem waar de organiserende verenigingen, Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs, een cheque van maar liefst € 30.000,- overhandigen aan de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds.

Erma Rotteveel en Monique Velzeboer, vertegenwoordigers van de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds met Anja de Rijk (IJsclub Alkemade), John Akerboom (IJsclub Rijpwetering), Annemieke de Man (Rotaryclub Roelofarendsveen)

De 3416 wandelaars liepen gezamenlijk € 15.000 bij elkaar, maar omdat de Poldertocht opbrengsten ieder jaar door een anonieme donateur van het Liliane Fonds verdubbeld wordt, mochten John Akerboom (IJsclub Rijpwetering), Anja de Rijk (IJsclub Alkemade) en Annemieke de Man (Rotaryclub Roelofarendsveen) een cheque met het dubbele bedrag overhandigen aan Erma Rotteveel en Monique Velzeboer van de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds.

Met elkaar

Een herenbaan vonden John Akerboom en Anja de Rijk, net als de organisatie van de Poldertocht, waar beiden ook dit jaar weer met veel plezier op terugkijken. ‘Het is ieder jaar een mooie uitdaging om nieuwe, unieke routes uit te denken en uit te zetten. Vooral omdat er zo ontzettend veel mensen betrokken zijn en ons bij de organisatie helpen: zoals alle landeigenaren die eenmalig overtocht verlenen over hun weilanden, bedrijven die hun locatie ter beschikking stellen als startpunt of stempelpost, de polderverrassingen, onze sponsors, de ruim 150 vrijwilligers en niet te vergeten de 3416 wandelaars. Het is absoluut aan hun inzet en enthousiasme te danken dat de Poldertocht zo’n succes is en we vandaag zo’n prachtig bedrag kunnen doneren aan het Liliane Fonds. Dank daarvoor.’

Trots zijn op de gemeenschapszin

Erma Rotteveel en Monique Velzeboer namen de cheque zichtbaar overdonderd in ontvangst. Zij sloten zich aan bij de woorden van John Akerboom en Anja de Rijk en voegden daar hun waardering voor de organiserende verenigingen aan toe. ‘De Poldertocht begint toch ieder jaar weer bij de toppers van de Rotary en de gezamenlijke ijsclubs. Wat zij met hun inzet, enthousiasme en creativiteit in gang zetten, is ongekend. Met dit fantastische bedrag kan het Liliane Fonds 252 kinderen met een beperking in de centra van Cheshire Services in Ethiopië letterlijk en figuurlijk mobieler maken en ondersteunen bij het vinden van een plek in de maatschappij. Jullie maken samen met alle wandelaars, vrijwilligers, sponsors, polderverrassingen en landeigenaren echt het verschil in het leven van deze kinderen. Daar mogen we met zijn allen trots op zijn.’

Op naar de 10e editie

Annemieke de Man van de Rotary sloot de feestelijke bijeenkomst af met de mededeling dat de organisatie alweer in de startblokken staat om de Poldertocht 2019, dat de 10e en dus een jubileum editie wordt, te organiseren. ‘We hebben er alweer zin en zijn – net als andere jaren – gestart met de evaluatie van de tocht van dit jaar. Met alle goede- en verbeterpunten die daaruit voortkomen op zak, gaan we ervoor om er ook volgend jaar weer een geweldig feestje van te maken.’ De organisatie van de Poldertocht laat medio november weten waar de Poldertocht 2019 op de eerste zondag van september van start gaat. Meer informatie hierover is te vinden op Facebook Poldertocht en www.poldertocht.com.