Poldertocht brengt € 25.000,- op voor Liliane Fonds

Kaag en Braassem – De 2960 wandelaars die op zondag 3 september deelnamen aan de Kaag en Braassem Poldertocht liepen maar liefst € 12.500 bij elkaar voor de Monique Velzeboer Foundation / het Liliane Fonds. Omdat het inschrijfgeld door een anonieme donateur van het Liliane Fonds verdubbeld wordt, konden de organiserende verenigingen, Rotary Roelofarendsveen en de gemeentelijke ijsclubs, donderdag 8 september een cheque van maar liefst € 25.000,- overhandigen aan Erma Rotteveel, vertegenwoordiger van het Liliane Fonds.

lilianafonds

Anja de Rijk (IJsclub Alkemade) en Annemieke de Man (Rotaryclub Roelofarendsveen) reiken de cheque uit aan Erma Rotteveel, vertegenwoordiger van de Monique Velzeboer Foundation / het Liliane Fonds.

Hulp aan 200 kinderen

Erma Rotteveel was zichtbaar aangedaan door dit recordbedrag. Zij bedankte de organisatie van de Poldertocht en vertelde wat dit bedrag betekent voor het leven van kinderen met een handicap in de derde wereld. Erma: ‘Ik ben meerdere malen namens het Liliane Fonds in derdewereldlanden geweest en heb gezien hoe moeilijk kinderen met een handicap het daar hebben. Met dit fantastische bedrag kan het Liliane Fonds 200 kinderen letterlijk en figuurlijk mobieler maken en ondersteunen in het vinden van een plek in de maatschappij. De Rotary en de gemeentelijke ijsclubs maken samen met alle wandelaars echt het verschil in het leven van deze kinderen. Daar mogen jullie trots op zijn.’

Dank aan alle betrokkenen

De ijsclubs en Rotary Roelofarendsveen bedankten op hun beurt alle mensen die betrokken zijn geweest bij de organisatie van de 8e editie van de Poldertocht, die dit jaar plaatsvond in de waterrijke polders in Roelofarendsveen en Woubrugge. Anja de Rijk, ijsclub Alkemade: ‘Wij kunnen niet zonder de hulp van landeigenaren die eenmalig overtocht verlenen over hun weilanden of tuinbouwgronden, bedrijven die hun locatie ter beschikking stellen als startpunt of stempelpost, de polderverrassingen, onze sponsors en de inzet van ruim 135 vrijwilligers. Wij willen ze allemaal enorm bedanken voor hun steun, in welke vorm dan ook.’ Annemieke de Man, Rotaryclub Roelofarendsveen voegde daaraan toe: ‘Last but not least willen we alle wandelaars bedanken. Jullie kwamen dit jaar met maar liefst 2960 mensen op de Poldertocht af en hebben er – samen met de zon en alle vrijwilligers – een fantastisch feest van gemaakt. Dat geeft ons de motivatie om door te gaan en ons uiterste best te doen om de wandelroutes volgend jaar weer net zo uniek en verrassend te maken als dit jaar.’ De gemeentelijke ijsclubs en de Rotary laten medio oktober weten waar en wanneer de Poldertocht 2018 van start gaat. Want dat er een negende editie van deze unieke tocht komt, staat absoluut vast.

Artikel bron: Poldertocht