Poldertocht 2018 boekt record aantal deelnemers

Kaag en Braassem – De negende editie van de Kaag en Braassem Poldertocht trok op zondag 2 september een recordaantal deelnemers. Maar liefst 3416 wandelaars namen deel aan de door de gemeentelijke ijsclubs en Rotaryclub Roelofarendsveen georganiseerde jaarlijkse tocht. De routes, die ieder jaar anders zijn, liepen door het prachtige polderlandschap in Rijpwetering.   

Enthousiasme over de routes

De unieke, eenmalige routes voerden dit jaar wederom over weilanden, polderwegen en dijken die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn, zoals het eiland de Buurterpolder. Tot groot enthousiasme van de wandelaars die, zelfs als ze in Rijpwetering woonden, op oer-Hollandse plekjes kwamen waar ze eerder nog nooit geweest waren. Bij de finish ontving de organisatie dan ook veel complimenten over de mooie, verrassende tocht, die volgens sommigen de mooiste was van alle edities.

Gezelligheid en Polderverrassingen

Het weer was prachtig en de sfeer navenant zonnig en energiek. Dankzij de prachtige routes, de gezelligheid van en onder de wandelaars, de leuke stempelposten en de Polderverrassingen die onderweg voor vertier en plezier zorgden. Zo was er onder andere een levend standbeeld, een plek om visjes te vangen, een Polder Peepshow, muziek, een ballonman en een schminkvrouw. Ook konden wandelaars een molen bezoeken en de stallen van boerenbedrijven waar de tocht langsliep. De organisatie had dit jaar voor het eerst een van de vier routes in tegengestelde richting uitgezet. Dat kon niet voorkomen dat op het eiland de Buurterpolder in de loop van de middag een wachtrij ontstond bij een van de twee overzetponten. De sfeer bleef meer dan goed, mede dankzij voorbijvarende boten die spontaan aanboden om de pontbaas te helpen met overvaren en de ‘Dienst Weer en Verkeer’, die de wachtenden vermaakte met een hilarische act.

4 oktober opbrengst bekend

Bij de finish ontvingen de wandelaars een medaille en een oranje bloem van het Liliane Fonds. Laatstgenoemde bedankte hiermee de wandelaars voor hun aanwezigheid. De inschrijfopbrengsten van de Poldertocht komen namelijk voor een groot deel ten goede aan de Monique Velzeboer Foundation/het Liliane Fonds. De cateringopbrengsten van de Poldertocht zijn bestemd voor de gezamenlijke ijsclubs, die dit jaar een deel van dit geld besteden aan de actie 333m.nl. Op 4 oktober maakt de organisatie bekend hoeveel de Poldertocht dit jaar opgeleverd heeft.

Dank

De organisatie bedankt alle sponsors, landeigenaren en vrijwilligers die deze negende editie van de Poldertocht mogelijk gemaakt hebben. En, uiteraard, alle 3416 deelnemers voor hun aanwezigheid, enthousiasme, energie en geduld. Het was weer één groot feestje. Een feestje dat meer dan genoeg energie geeft om in oktober alweer te starten met de voorbereidingen op de tiende editie van de Poldertocht, volgend jaar op 1 september. Locatie en afstanden worden later bekendgemaakt.

Artikel bron: Poldertocht