Polderbaggertocht steeds populairder

Hoogmade – Dit jaar werd voor de derde keer de Polderbaggertocht gehouden op en rondom de weilanden en sportvelden, het blijkt een doorslaand succes met elk jaar weer meer deelnemers. Dit jaar waren het er 125 die er wel de lol van in zagen om lekker door de poldersloten te baggeren of er gewoon in te springen. Waar je zo’n 40 jaar geleden een pak rammel kreeg wanneer je met vieze kleren thuis kwam wordt het nu toegejuicht. Mooi om te zien hoeveel plezier jong en oud er aan beleefd.

Er was een parcours uitgezet van twee kilometer met tein verschillende hindernissen. Het leverde hilarische momenten op, iedereen had plezier in het mooie nazomerweer. Carmen (9) helemaal vies van de bagger vond het helemaal geweldig; ‘lekker zwemmen in de baggersloot,’ en voor Keelan (11) kon het niet gek genoeg. Waarom ga je moeite schoon over de sloot te springen, vroeg af laat ga je er toch in dus dan maar erin springen, dat was zijn plezier. Wanneer je in de bagger je schoen verliest heb je ook een probleem, die terug vinden is heel lastig dus dan maar zonder schoen verder plezier maken.

Na afloop was er drinken en natuurlijk de douche en de kleren, direct weggooien of eerst flink uitspoelen en dan de wasmachine.

  

T

Auteur: Job