Play day, voor elk kind wat wils

Rijpwetering – De tweede Play day georganiseerd door de Stichting Vakantiespelen Alkemade in de sportaccommodaties van ROAC is opnieuw een succes geworden. Ruim 170 kinderen wisten de weg te vinden naar de lego in de kantine of naar de sporthal voor de gym, voetbal, handbal of badminton.

Voor de mooie bouwsels van de lego waren er om 13.00 en 16.00 uur prachtige prijzen te winnen in de verschillende leeftijdcategorieën. De jury met vrijwilliger Tom en Frans Bouwmeester had het er maar moeilijk mee en verrasten bij de ochtendeditie Rosalie, Guus, Birgit, Sem, Timo, Noortje, Imke, Tijn, Zeb en Sven met een prijs. De middag winnaars werden Chloe, Anne, Guusje, Lenn, Arthur, Mees, René en Tygo.

De tafels met de lego creaties van de kinderen

In de kantine had Frans Bouwmeester zijn eigen tentoonstelling met een deel van zijn  (Technic) Lego collectie die hij de afgelopen jaren thuis heeft gebouwd. Er stonden allerlei voertuigen, een compleet ingerichte haven met helihaven, raceauto, motorfietsen, tractoren, vrachtwagens, graafmachines een Dakar-truck. Er mee spelen is er niet bij en wanneer de kleinkinderen er mee willen spelen is opa Frans er altijd bij. Frans vertelt enthousiast over zijn hobby die begon nadat hij een paar jaar met pensioen was. Hij vindt het fantastisch te zien hoe de kinderen met bewondering naar zijn creaties kijken.

Frans Bouwmeester bij een deel van zijn fantastische lego creaties

De winnaars van de ochtend: Rosalie, Guus, Birgit, Sem, Timo, Noortje,                         Imke, Tijn, Zeb en Sven

De winnaars van de middag, Chloe,
Anne, Guusje, Lenn, Arthur, Mees, René, Tycho en Max.

 

 

Auteur: Job Grovenstein