Piet van Veen overleden

Roelofarendsveen – Zaterdagmorgen 8 september is Piet van Veen overleden. Piet is jaren lang lid geweest van de PvdA en namens die partij ook lid van de gemeenteraad. De laatste 2,5 jaar is hij, voor zover zijn ziekte het toeliet, actief geweest als burgerlid voor PRO Kaag en Braassem.

Op de website van PRO is te lezen:

Tot ons grote verdriet is gistermorgen, in het bijzijn van zijn familie, ons zeer gewaardeerde burgerlid Piet van Veen overleden. Zoals Piet het zelf verwoordde op Facebook afgelopen vrijdag “was de accu leeg” na vijf jaar vechten tegen kanker.

Piet is vele jaren actief geweest als raadslid voor de PvdA, maar sloot zich 2,5 jaar geleden aan bij PRO. Sinds die tijd is hij een trouw burgerlid van PRO. Hij wierp zich op als een vriend en een mentor, maar wel op geheel eigen wijze. Bevlogen, loyaal en van tijd tot tijd een snoeiharde grap tussendoor.

Zo was Piet uiterst kritisch over de al dan niet commerciële motieven om in de gemeente taxussnoeisel in te zamelen om er kankermedicijnen van te maken. En wie kreeg vervolgens een taxusbehandeling voorgeschreven als middel tegen de kanker? Juist. Piet. En doodziek werd hij er van. De ironie ontging hem zelf ook niet en met grote regelmaat maakte hij er grappen over.

Die grappen gaat de fractie van PRO ontzettend missen. We verliezen een zeer gewaardeerd lid en een vriend. We wensen zijn vrouw Rita, dochters Audrey en Mandy, schoonzonen Joost en Dennis en de kleinkinderen heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Artikel bron: PRO Kaag en Braassem
Foto bron: PRO Kaag en Braassem