Petitie tegen woningbouw in de polder

Rijpwetering -Vanavond is er in het Dorpshuis Plein 13 een informatie over het bouwplan “Straathof” voor de bouw van woningen aan de noordkant van het dorp in de groene polder.¬† Een actie comit√© wil dat voorkomen en heeft een petitie opgesteld waarvan ze hopen dat ze gesteund worden door hun dorpsgenoten.

De petitie stelt:

RIJPWETERING ZEGT NEE(vanavond informatieavond in Dorpshuis Plein 13 in Rijpwetering, Zeg Nee?!…. tegen de bouw van “Straathof Rijpwetering”

Een nieuwbouw project van projectontwikkelaar Thunnissen Bouw! Het is schitterend mooi poldergebied waar weidevogels zoals de Grutto nog broed en leeft. Waar de zwanen nog elk jaar terug keren om te broeden. Een groot stuk poldergebied wat dan kapot gaat, om een paar dure huizen te bouwen. Waarvan al 1 stuk grond…250.000 euro moet gaat kosten. en dat noemen ze dan”sociale” woningbouw. Een fijne wijk waar men nog makkelijk buiten kan spelen…zullen gemiddeld 60 auto’s extra heen en weer gaan rijden. Een leuke speeltuin… nieuw (2016) geplaatst…die zou moeten verdwijnen voor een doorgaande weg… de wijk in!

Belachelijk toch…?

Dit poldergebied ligt aan de Buitenweg van Rijpwetering in de Provincie Zuid Holland.Steun ons… zet uw handtekening en zeg Nee tegen bouw “Straathof Rijpwetering”?

Om de petitie te tekenen: http://www.petitie24.nl/petitie/1004/rijpwetering-zegt-nee

Artikel bron: Actie comite