Per direct afsluiting Lange Brug in Oud Ade

Oud Ade – Met ingang van vandaag -7 augustus 2018- om 13:30 uur is de Lange Brug in Oud Ade afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de N445.

Zoals wij eerder hebben aangegeven, doen wij onderzoek naar de staat van de Lange Brug. Dit onderzoek loopt nog, maar wijst uit dat de staat onvoldoende is. Om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties optreden, zien wij ons genoodzaakt om de brug per direct af te sluiten. We hebben de Lange Brug vanaf vandaag –dinsdag 7 augustus 2018- om 13:30 uur afgesloten. We begrijpen dat dit voor overlast zorgt en vinden dit vervelend voor u. We doen er dan ook alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hieronder kunt u lezen met welke overlast u mogelijk te maken krijgt en welke maatregelen wij nemen.

Omleiding via N445: 15-30 minuten vertraging:

Het verkeer wordt in eerste instantie omgeleid via de N445. Houd rekening met 15-30 minuten vertraging. Daarnaast hebben wij ontheffing voor landbouwverkeer over de N445 aangevraagd.

Omleiding buslijn 56

Door de afsluiting rijdt buslijn 56 een andere route. Kijk meer informatie op de website van Arriva: www.arriva.nl

Geen hinder voor fietsers, voetgangers en vaarverkeer

De fietsers- en voetgangersbrug blijft open. Ook het vaarverkeer kan gewoon onder de brug door blijven varen.

Hulp- en nooddiensten zijn geïnformeerd over deze omleiding.

Triatlon Leiderdorp zondag 12 augustus

Aangezien de huidige route van de triathlon Leiderdorp 2018 gepland staat over (een deel van) de omleidingsroute, zijn wij in contact met de organisatie om een passende oplossing te vinden.

Vervolg

Naast het afsluiten van de brug doen we deze week verder onderzoek. Ook kijken we of er andere oplossingen zijn zoals een tijdelijke brug. Via onze website houden wij u op de hoogte.

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van gemeente Kaag en Braassem via 071 332 72 72 en vraag naar Jan Jaap Tukker.

Artikel bron: Gem. KenB