PARTICIPE VOERT VANAF 2017 WMO-AANVRAGEN UIT VOOR GEMEENTE

Roelofarendsveen, 21 november 2016 – Aanvragen voor hulp bij het huishouden, een scootmobiel, traplift, of andere aanpassingen in huis, gehandicaptenparkeervoorzieningen, leerlingenvervoer en de organisatie van het mantelzorgcompliment voert Participe vanaf 1 januari 2017 uit voor de gemeente Kaag en Braassem.

Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen 15 november besloten de uitvoering van de zogenaamde individuele Wmo-verstrekkingen over te dragen aan Participe. Het gaat om het afhandelen van meldingen en aanvragen, beoordelen van de aanvragen en bieden van informatie en advies over Wmo-verstrekkingen. Dit besluit past in de omvorming van Kaag en Braassem naar een regiegemeente.

Weinig veranderingen voor klanten
Voor bestaande klanten heeft dit weinig tot geen gevolgen. Het beleid waarop vertrekkingen is gebaseerd, blijft immers gelijk. Alleen ontvangen de inwoners vanaf 2017 brieven van Participe in plaats van de gemeente. Bestaande klanten ontvangen later dit jaar informatie over waar ze vanaf 1 januari 2017 met hun vragen terecht kunnen.

Ervaren
Participe uit Alphen aan den Rijn is voor de gemeente Kaag en Braassem een logische partner omdat zij de gemeente al kent. Participe is onderdeel van de Driemaster en Tom in de buurt. Bovendien verzorgt zij de uitvoering van Wmo-aanvragen al jaren voor de gemeente Alphen aan de Rijn en heeft hierdoor op dit vlak veel kennis en ervaring in huis. De betrokkenheid van Participe op diverse vlakken in het werkveld, biedt mogelijkheden om in de uitvoering koppelingen te maken. Samenwerking tussen de partijen wordt hiermee bevorderd, waardoor inwoners beter af zijn.

Artikel bron: Gemeente Kaag en Braassem